Broglia Derthona Colli Tortonesi Timorasso 2019

Witte Wijn / 75cl / 14%

22,60

x

Geweldige balans tussen zuren en fruitigheid. Heerlijke complexe geur met bloemige hints van vlierbessen en meidoorn. Je vindt ook een rokerige toon in de wijn, die specifiek van de druif zelf komt. Want deze wijn krijgt geen houtrijping. In de mond is de wijn knapperig hartig met fijne minerale tonen.

Een wijn die goed past bij voorgerechten met zeevruchten en gegrilde vis, maar ook bij wit vlees en typische voorgerechten op basis van kalfsvlees met tonijnsaus.

Alcohol percentage

Druivensoort

Flesinhoud

Flessluiting

Jaargang

Land

Opvoeding

Smaak

Wijngoed

Wijnsoort

Wijnstreek

,

Broglia Derthona Timorasso is afkomstig van een selectie Timorasso-druiven, afkomstig van wijngaarden op het zuiden op 300-350 meter boven zeeniveau, gelegen op een kalkbodem.
De wijn wordt uitsluitend in kleine stalen tanks gevinifieerd, waar de wijn ten minste 18 maanden wordt bewaard. De daaropvolgende verfijning in de fles versterkt zijn kenmerken zoals structuur en mineraliteit.

Timorasso is een zeldzame druif die bijna was uitgestorven totdat een paar toegewijde wijnmakers in de jaren '80 besloten om het te redden. Sindsdien hebben ze hard gewerkt om de kwaliteit te verbeteren en het gebied van Colli Tortonesi tot een toonaangevend wijngebied in Piemonte te maken.

Het is een druif die een wijn produceert met een geweldige balans tussen zuren en fruitigheid. Een bijzondere rokerige toon is een van de specifieke eigenschap, die specifiek van de druif zelf komt. Want deze wijn krijgt geen houtrijping, wel rijpt de wijn 18 maanden op de eigen gistcellen in rvs. Timorasso heeft alles in huis zich mooi te ontwikkelen in de fles, dus laat ze gerust een paar jaar liggen. Deze 2019 is net op dronk.

Wijn van Timorasso is nog relatief onbekend, waardoor het een unieke en spannende keuze is voor wijnliefhebbers die graag nieuwe dingen willen ontdekken. 

Tip! Als je de fles opent, drink dan niet alles in één keer op en laat de helft over voor de volgende dag. Deze unieke wijn wordt dan nog interessanter en zal je nog meer verrassen!

 

 

 

 

Hier word je ook blij van ...