Terras Gauda O Rosal

Terras Gauda O Rosal

Terras Gauda O Rosal
Witte Wijn / 75cl / 12,5%
€ 18,95
  • Koop 12 voor € 17,37 per stuk. en bespaar 9%
OF
Dankzij de bijzondere blend (70% Albarino, 20% Loureiro, 10% Caino blanco.) is dit een curieuze, complexe wijn. Rijpe appel, hard wit fruit, romige, een hint van sinaasappelschil en aromatische kruiden. Mooie, filmende afdronk.

Vis, zeevruchten, salades, wit vlees en diverse kazen.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2015
Land Spanje
Wijnstreek Riás Baixas
Wijngoed Bodegas Terras Gauda
Druivensoort Albariño
Smaak Fris & Krachtig
Opvoeding RVS vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12,5%
Extra informatie

Details

De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. Beide druivenrassen worden apart verwerkt tot de uiteindelijke assemblage na de alcoholische gisting. De druiven worden zacht gekneusd en van de stelen ontdaan, waarna ze met schillen 3-6 uur bij 8-10°C inweken. Dit geeft de wijn meer kleur, meer aroma’s en meer structuur. De gekneusde druiven worden dan langzaam geperst. De most verblijft 72 uren in een tank om bij 8-10°C op natuurlijke wijze door bezinking te worden gezuiverd. De gisting vindt plaats op RVS tanks en duurt 21-30 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 17-19°C. Terras Gauda gebruikt een speciale ‘startcultuur’ voor het gisten, op basis van de in de eigen wijngaarden gevonden gistcellen. Om de frisheid van de wijnen te waarborgen vindt geen malolactische gisting plaats. Door koude stabilisatie bij -2°C is de zuiverheid van de wijn gegarandeerd. Tot en met het bottelen worden de jonge wijnen onder beschermende atmosfeer gehouden.

Terras Gauda is een van de toonaangevende wijnbedrijven van Spanje, gelegen in O Rosal, een subregio van Rías Baixas. Deze prachtige streek ligt in het zuiden van Galicië, net boven Portugal. Hier geen dorre, woestijnachtige landschappen, maar smaragdgroene, schilderachtige en zachtglooiende heuvels, die eerder doen denken aan Ierland dan aan Spanje. Ze kijken uit op de Atlantische Oceaan met ruige vergezichten. Het relatief koele klimaat met veel neerslag zorgt, in combinatie met de bodem van graniet en leisteen, voor veel mineraliteit en een goede zuurgraad. De druif albariño vormt samen met de lokale druiven caíño blanco en loureiro de topwijn O Rosal. Daarnaast maken ze een wijn van 100% albariño, de Abadía de San Campio. De wijnen zijn niet alleen bekend om hun kwaliteit, maar ook omdat ze op de wijnkaarten van alle sterrenrestaurants prijken, en dat geldt niet alleen voor restaurants in Spanje.