Tenuta Sant'Antonio Monte Ceriani Soave

Tenuta Sant'Antonio Monte Ceriani Soave

Tenuta Sant'Antonio Monte Ceriani Soave
Witte Wijn / 75cl / 13%
€ 13,65
OF

De wijn is licht strogeel, fris en goed gestructureerd met citrusaroma's van vooral grapefruit en vers gebrande amandelen in de afdronk.


Een aperitiefwijn en een sublieme begeleider van zoet- en zoutwatervis, groenteschotels, bereidingen met zeevruchten en risotto met champignons.


De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2018
Land Italië
Wijnstreek Veneto
Wijngoed Tenuta Sant'Antonio
Druivensoort Garganega
Smaak Fris & Elegant
Opvoeding RVS
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13%
Extra informatie

Details

Vinificatie

Een deel van de druiven wordt vroeg in september geplukt, de rest in oktober. Na de oogst worden de druiven direct vergist in grote roestvrij stalen vaten. Daarin rijpt de wijn tot het voorjaar op zijn fijne bezinksel (lie).

Gebied

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van commercieel en kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie.

Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega en Prosecco tenslotte, komt uit het gebied ten noorden van Venetië en is ook in ons land al jaren een van de populairste mousserende wijnen.

Als vooruitstrevende wijnregio liep Veneto vaak voorop als het ging om nieuwe landbouw- en vinificatietechnieken. Temperatuurgecontroleerde gisting en de herbeplanting met internationaal interessante druivenvariëteiten werden al vroeg geïntroduceerd. Daar plukken veel wijnboeren nu letterlijk en figuurlijk de vruchten van!

Klimaat/Terroir

De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De wijngaard ligt op de 375 meter hoge Monte Ceriani.