Weingut Seeger Weisser Burgunder Baden

Weingut Seeger Weisser Burgunder Baden

Weingut Seeger Weisser Burgunder Baden
Witte Wijn / 75cl / 12,5%
€ 14,10
OF
Droge, frisfruitige wijn met subtiele aroma’s van ananas, peer en voorjaarsbloesem. De smaak is lichtvoetig en verfijnd met elegante zuren en een frisse afdronk.

Heerlijke terraswijn! Maar ook goed te combineren met salades, lichte voorgerechten, gebakken witte vissoorten met lentegroenten, subtiel gekruide roerbakgerechten met kip of kalkoen en bij zachte jonge kazen.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2019
Land Duitsland
Wijnstreek Baden
Wijngoed Weingut Seeger
Druivensoort Weisser Burgunder
Smaak Fris & Fruitig
Opvoeding RVS Tanks
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12,5%
Extra informatie

Details

Vinificatie
De druiven worden op lage temperatuur in RVS-tanks vergist. Ook de rijping vindt plaats op RVS.

Gebied
Baden is het meest zuidelijke wijngebied van Duitsland en ook een van de grootste. Het is eigenlijk een verzameling van losse wijngebiedjes die zich over een afstand van 400 kilometer van noord naar zuid uitstrekken. Het is een gevarieerd wijnbouwgebied met een verscheidenheid aan bodemsoorten en als gevolg daarvan zeer verschillende wijnen. Grofweg kan Baden opgedeeld worden in een noordelijk en een zuidelijk deel., waarbij het zuidelijke deel verreweg het belangrijkste is. De bodem bestaat hier uit löss, leem, vulkanisch gesteente, kalk of mergel en soms uit combinaties daarvan. Met name de vulkanische bodem geeft krachtige, mineralige wijnen.

Klimaat/Terroir
Mild klimaat met veel zonneschijn. De bodem bestaat uit löss, leem en schelpenkalk.