Ramón Roqueta Blanco

Ramón Roqueta Blanco

Ramón Roqueta Blanco
Witte Wijn / 75cl / 12,5%
€ 6,60
  • Koop 12 voor € 6,05 per stuk. en bespaar 9%
OF
De koele invloed van de wind uit de Pyreneeën is duidelijk te proeven. Macabeo zorgt voor een minerale en witfruitige frisheid. De langzaam gerijpte chardonnay geeft de wijn structuur en lengte.

Te serveren als aperitief of begeleider van lichte hapjes, zeevruchten en salades.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2018
Land Spanje
Wijnstreek Catalunya
Wijngoed Ramón Roqueta
Druivensoort Macabeo & Chardonnay
Smaak Rond & Fruitig
Opvoeding RVS vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12,5%
Extra informatie

Details

Vinificatie

Vinificatie vindt plaats onder temperatuurgecontroleerde RVS -cuves.

Wijngebied

Catalonië of Catalunya in het Catalaans was ooit één van de invloedrijkste naties van Europa. Tot laat in de veertiende eeuw strekte haar politieke en economische machtspositie tot ver in het Middellandse Zeegebied en bezat het kolonies op de Balearen, Corsica, Sicilië, Sardinië, in Frankrijk, Griekenland en zelfs in Turkije.
Tegenwoordig bestrijkt Catalunya als politiek en cultureel autonoom deel van Spanje nog slechts de vier eilanden voor de kust, en de vier provincies in het noordoosten van het Iberisch Schiereiland. Maar wat de Catalanen echter nooit zijn kwijt geraakt zijn hun trots, eigen taal, cultuur, handelsgeest en ondernemingszin. In niets komt een combinatie van deze karaktereigenschappen beter tot uitdrukking dan in hun wijnbouw.
Behalve dat in Catalunya de op één na meest geliefde mousserende wijn ter wereld, de Cava wordt gemaakt, vraagt de culinaire traditie van de regio echter ook om uitstekende ‘stille’ witte, rode en roséwijnen. En die worden hier gemaakt in maar liefst elf wijngebieden met eigen geografische herkomstbenaming! Costers del Segre en Penedès zijn daar twee van. Een andere relatief recente Denominación de Origen (DO) is Plá de Bages. Dit gebied telt zo’n 350 hectare wijngaarden voornamelijk gelegen in de dalen en langs de hellingen van de Llobregat-rivier en de stroompjes eromheen. De meeste wijnstokken in de Bages zijn aangeplant op hoogten tussen tweehonderd en vijfhonderd meter boven de zeespiegel en leveren vooral druiven en witte basiswijnen voor de Cava-industrie. Uit het ruige Terra Alta ten slotte komen authentieke wijnen van garnatxa blanca en garnatxa negra.

Klimaat/Terroir

Een mediterraan klimaat. De bodems bestaat uit voornamelijk leem en klei.