Mar de Frades Albariño

Mar de Frades Albariño

Mar de Frades Albariño
Witte Wijn / 75cl / 12,5%
€ 15,50
  • Koop 12 voor € 14,21 per stuk. en bespaar 9%
OF
Deze bleekgele wijn heeft aroma’s van bloemen en fris citrusfruit. Doordat de wijn goed gebalanceerd is tussen zuren en bitter, komt er een lekkere sappige smaak naar voren. Zuiverheid en elegantie kenmerkt deze verfijnde wijn.

Deze wijn is perfect als aperitief, maar ook heel erg lekker in combinatie met schaal- en schelpdieren en zomerse salades.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2018
Land Spanje
Wijnstreek Riás Baixas
Wijngoed Bodegas Ramón Bilbao
Druivensoort Albariño
Smaak Fris & Elegant
Opvoeding RVS vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12,5%
Extra informatie

Details

Mar de Frades Albariño is een witte topwijn uit Rias Baixas. Deze wijnstreek ligt in de regio Galicië in het noordwesten van Spanje. Dit gebied kenmerkt zich door de invloed van de Atlantische Oceaan en het relatief regenachtige klimaat. Het wijnbedrijf Mar de Frades werd opgericht in 1986 in Villagarcia de Arosa. Zij zijn producent van hun eigen Mar de Frades wijnen, die zich kenmerken door zuiverheid en expressiviteit. 

Mar de Frades Albariño wordt voor 100% gemaakt van de gelijknamige druivensoort Albariño. De druiven worden handgeplukt. Tijdens deze pluk wordt er een strenge selectie uitgevoerd. Albariño geeft elegante en verfijnde droge witte wijn die men in zuidelijke landen niet zo snel zou verwachten. Wijnen uit Rías Baixas combineren sappigheid en extract met een frisse zuurgraad. Door het vochtige klimaat is de wijnbouw er zeer kostbaar. Samen met een grote vraag naar deze wijn maakt ze tot de duurste witte wijnen van Spanje.

De Mar de Frades Albariño zit in een opvallende, slanke, blauwe fles met een zeer bijzonder etiket, een zgn. "Smart Label". Wanneer de wijn zijn juiste serveertemperatuur heeft van 8 à 10 graden Celsius, dan verschijnt er boven de golven op het etiket een schip in de vorm van een blauw galjoen.