Esk Valley Chardonnay

Esk Valley Chardonnay

Esk Valley Chardonnay
Witte Wijn / 75 cl / 13%
€ 12,95
OF

Stevige, maar ook elegante chardonnay, met in de geur en smaak peer en meloen, licht tropisch fruit, wat grapefruit en een beetje boter. Mooi elegant en zuiver, met een beetje hout in de finale.


Heerlijk bij gerechten met kip of ander licht gevogelte. Ook goed in te zetten bij witvis, garnalen, gamba's of mosselen.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2018
Land Nieuw-Zeeland
Wijnstreek Hawke's Bay
Wijngoed Esk Valley
Druivensoort Chardonnay
Smaak Stevig & Elegant
Opvoeding 50% hout & 50% RVS
Flesinhoud 75 cl
Alcohol percentage 13%
Extra informatie

Details

Nieuw-Zeeland is befaamd om zijn witte wijnen. Toch zijn enkele gebieden gespecialiseerd in het maken van bijzonder rood. Het oudste en waarschijnlijk ook bekendste daarvan is Hawke's Bay, aan de oostkant van het Noorder Eiland, een streek met een wijngeschiedenis van 160 jaar. Hier is het warm genoeg om een druif als syrah perfect te laten rijpen. Maar ook de chardonnay kan voortreffelijk rijpen op het mooie terroir van Hawke's Bay. Deze bijzondere chardonnay wordt gemaakt van druiven van verschillende wijngaarden die samen een heerlijk uitgebalanceerde wijn opleveren. De druiven uit het noorden bij Bay View geven wat tropisch fruit, het fruit afkomstig van het terras boven de Tutaekuri rivier bij Puketapu zorgt voor citrustonen en fijne zuren. Een ideale combinatie voor een heerlijke chardonnay. De druiven van de verschillende percelen worden apart gehouden en gisten deels in eiken vaten en deels in roestvrij stalen tanks. Na de gisting blijft de wijn op de 'lie' tot dat er geblend en gebotteld wordt. Een deel van de wijn ondergaat ook de malolactische gisting om de appelzuren wat terug te brengen en de wijn een mooie romige textuur te geven.