Château Tour de Mirambeau Réserve Blanc

Château Tour de Mirambeau Réserve Blanc

Château Tour de Mirambeau Réserve Blanc
Witte Wijn / 75cl / 12%
€ 11,00
  • Koop 12 voor € 10,08 per stuk. en bespaar 9%
OF

Deze fonkelend goudgeel gekleurde wijn heeft zuivere, stuivende aroma's van tropische vruchten, citrus en groene appel. Maar ook die van verse bloemen, kruiden als munt en een satijnzachte, bijna romige structuur.

Te serveren als aperitief of begeleidende wijn bij salades, vis, schelp- en schaaldieren.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2018
Land Frankrijk
Wijnstreek Bordeaux
Wijngoed Château Tour de Mirambeau
Druivensoort Sauvignon Blanc & Sémillon
Smaak Fris & Fruitig
Opvoeding RVS
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12%
Extra informatie

Details

Vinificatie
Tijdens de schilinweking wordt een deel van het appelzuur afgebouwd en komen de fruitige aroma’s naar voren. De uiteindelijke blend wordt na vergisting samengesteld en de wijn rust nog enige tijd op RVS cuves.

Gebied
De Bordeaux is ontegenzeggelijk het beroemdste wijngebied ter wereld. Grote namen als Petrus, Cheval-Blanc, Yquem en Lafite Rothschild doen de harten van miljoenen wijnliefhebbers in alle uithoeken van onze aardbol sneller kloppen. Met name de rode bordeauxwijnen gelden als referentie voor de hele wereld. Niet voor niets staan de druiven waarvan deze wijnen gemaakt worden, vandaag de dag overal aangeplant en wordt in elk wijngebied waar het klimaat ook maar enigszins geschikt is wel een bordeaux-blend gemaakt.

De wijnstreek Bordeaux heeft een aanzienlijke omvang en het totale wijngaardareaal bestrijkt een gebied zo groot als de provincie Utrecht. De wijnproductie komt overeen met die van heel Zuid-Afrika! Het gebied ligt aan de rivieren Garonne, Dordogne, Gironde en aan de Atlantische Oceaan. Die grote rivieren zorgen ervoor dat de wijngaarden nooit gebrek aan water hebben. Daarnaast hebben zij samen met de Atlantische Oceaan een matigende invloed op het klimaat. De winters in Bordeaux zijn nooit extreem koud, de zomers zelden bloedheet en er valt voldoende neerslag.  

Klimaat/Terroir
Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De bodem bestaat uit kalkrijke zandgrond met een onderlaag van klei.