Château Tour de Mirambeau Cuvée Passion Blanc

Château Tour de Mirambeau Cuvée Passion Blanc

Château Tour de Mirambeau Cuvée Passion Blanc
Witte Wijn / 75cl / 13%
€ 17,80
  • Koop 12 voor € 16,32 per stuk. en bespaar 9%
OF

De wijn is krachtig in geur, met gebrande noten, honing en zwoele, exotische vruchtensoorten. In de mond is de witte Cuvée Passion vettig en rond, specerijrijk, fris witfruitig en langdurig in de afdronk.

Te serveren met vis, schaaldieren, varkens- en kalfsvlees. Combineert daarnaast subliem met creaties uit de exotische keuken.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2016
Land Frankrijk
Wijnstreek Bordeaux
Wijngoed Château Tour de Mirambeau
Druivensoort Sauvignon Blanc & Sémillon
Smaak Krachtig & Elegant
Opvoeding RVS
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13%
Extra informatie

Details

Vinificatie
Tijdens de schilinweking wordt een deel van het appelzuur afgebouwd en komen de fruitige aroma’s naar voren. Na de vergisting volgt er een kortstondige rijping op nieuw en gebruikt eiken.

Gebied
De Bordeaux is ontegenzeggelijk het beroemdste wijngebied ter wereld. Grote namen als Petrus, Cheval-Blanc, Yquem en Lafite Rothschild doen de harten van miljoenen wijnliefhebbers in alle uithoeken van onze aardbol sneller kloppen. Met name de rode bordeauxwijnen gelden als referentie voor de hele wereld. Niet voor niets staan de druiven waarvan deze wijnen gemaakt worden, vandaag de dag overal aangeplant en wordt in elk wijngebied waar het klimaat ook maar enigszins geschikt is wel een bordeaux-blend gemaakt.

De wijnstreek Bordeaux heeft een aanzienlijke omvang en het totale wijngaardareaal bestrijkt een gebied zo groot als de provincie Utrecht. De wijnproductie komt overeen met die van heel Zuid-Afrika! Het gebied ligt aan de rivieren Garonne, Dordogne, Gironde en aan de Atlantische Oceaan. Die grote rivieren zorgen ervoor dat de wijngaarden nooit gebrek aan water hebben. Daarnaast hebben zij samen met de Atlantische Oceaan een matigende invloed op het klimaat. De winters in Bordeaux zijn nooit extreem koud, de zomers zelden bloedheet en er valt voldoende neerslag.  

Klimaat/Terroir
Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en klei.