Casa de Santar Branco

Casa de Santar Branco

Casa de Santar Branco
Witte Wijn / 75cl / 12,5%
€ 9,50
  • Koop 12 voor € 8,71 per stuk. en bespaar 9%
OF
Elegante wijn met aroma’s van rijpe peer, tropisch fruit, citrus en honing. Bical zorgt voor een fris fundament in deze wijn.

Serveer op 8°Celsius als aperitief, of in combinatie met gegrilde vis, salades en diverse pastagerechten.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2017
Land Portugal
Wijnstreek Dão
Wijngoed Casa de Santar
Druivensoort Encruzado, Cerceal & Bical
Smaak Fris & Elegant
Opvoeding RVS tanks
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12,5%
Extra informatie

Details

Slechts 10% van de wijnen van Casa de Santar is wit. Het overgrote overige deel is rood. Encruzado is een hoogwaardig wit inheems druivenras dat wijnen voortbrengt met een licht “vetje” zoals chardonnay dat wel kan doen. De ontsteelde druiven krijgen een schilinweking van 24 uur en worden 15 dagen apart op lage temperatuur vergist in tanks van roestvrijstaal. De wijn rijpt vervolgens 30 dagen op de gistcellen in de RVS-tanks.

Ten zuiden van de Douro regio ligt langs de rivieren de Dão, Alva en Mondego het Portugese wijngebied Dão. Dão stond lange tijd vooral bekend om z’n houtgerijpte stevige wijnen met groot bewaarpotentieel. Er worden echter ook fantastische witte wijnen gemaakt. Daarnaast onderkennen meer en meer wijnbouwers in het gebied dat de moderne consument sneller gecharmeerd is van iets lichtere rode wijnen. Een wijnstijl dus die langzaam terrein wint in de Dão. Casa de Santar is gevestigd in een herenhuis uit de 17e eeuw en omgeven door bosschages en een labyrint van bloemenvelden. De oude kelder verkeert nog altijd in perfecte staat en doet tot op de dag van vandaag dienst als wijnkelder. In deze historische omgeving, die onder meer een rijtuigenmuseum omvat, wordt echter gebruik gemaakt van de modernste technieken om topkwaliteit wijn te kunnen maken van inheemse Portugese druivenrassen.