Dom Diogo Padeiro Rosé Vinho Verde

Dom Diogo Padeiro Rosé Vinho Verde

Dom Diogo Padeiro Rosé Vinho Verde
Rose / 75cl / 12%
€ 9,95
  • Koop 12 voor € 9,12 per stuk. en bespaar 9%
OF

Heerlijke frisse, fruitige rosé. Aangename geur van frambozen, bessen en ander klein rood bosfruit.

Ideaal in te zetten als aperitief en een prima begeleider van lichte maaltijden en niet te zware visgerechten maar ook bij gevogelte en pasta met tomatensaus.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rose
Jaargang 2019
Land Portugal
Wijnstreek Vinho Verde
Wijngoed Quinta da Raza
Druivensoort Padeiro
Smaak Fris & Fruitig
Opvoeding RVS
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12%
Extra informatie

Details

Quinta da Raza bevindt zich in de subregio Celorico de Basto, gelegen in het zuidoosten van de regio Vinho Verde, grenzend aan de Douro regio. Het familiewijngoed stamt uit de 17e eeuw. Dom Diogo, de vierde generatie nam het bedrijf van zijn opa in 1987 over. Op aanmoediging van zijn vrouw en door het feit dat hij de beste druivenleverancier was bij de cooperatie, besloot hij vanaf 2000 zelf te gaan bottelen. Zijn vrouw Mafalda verzorgt de marketing en export. Het succesvolle bedrijf is inmiddels uitgegroeid met 40 hectare.

De bodem in deze subregio bestaat voornamelijk uit graniet, maar in deze subzone is ook schist en klei te vinden. Uniek voor deze regio! De wijngaarden van Quinta da Raza liggen op heuvels op een ideale hoogte van gemiddeld 250 meter, nabij de rivier de Tamaga. Deze rivier stroomt, in tegenstelling tot de meeste rivieren in Portugal, van noordoost naar zuidwest in plaats van oost naar west. Samen met de westelijk gelegen bergen zorgt dit voor een karakteristiek microklimaat waar de invloed van de Atlantische Oceaan met de nodige aanvoer van regen minder invloed heeft. De beschutte ligging zorgt voor een iets hogere temperatuur, waardoor de druiven gemakkelijker rijpen.