Torre Alta Primitivo

Torre Alta Primitivo

Torre Alta Primitivo
Rode wijn / 75cl / 13%
€ 6,50
  • Koop 12 voor € 5,96 per stuk. en bespaar 9%
OF
Dieprode kleur en een warme, peperige geur van rijp rood fruit. De smaak is verrassend vol, met een frisse ondertoon en een zijdezachte afdronk.

Combineert uitstekend met harde kazen, vlees van de grill en charcuterie.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2019
Land Italië
Wijnstreek Puglia
Wijngoed Torre Alta
Druivensoort Primitivo
Smaak Vol, rond & fruitig
Opvoeding RVS Vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13%
Extra informatie

Details

Het druivenras primitivo is genetisch gelijk aan de zinfandel in Californië, maar de bakermat van deze variëteit ligt in Zuid-Italië, om precies te zijn in Puglia, de "hak van de laars". De primitivo staat bekend om de warmbloedige, kruidige wijnen die hij oplevert, en dat is ook precies wat hij in deze Torre Alta doet.

Puglia, in het uiterste zuidoosten van Italië, is een warme en vruchtbare streek. Hier teelt men van alles, van citrusvruchten, olijven en tabak tot, uiteraard, druiven. Die druiven moeten dan wel bestand zijn tegen de hitte, en daarom blinkt Puglia vooral uit in rode wijnen. De laatste decennia zijn er grote kwaliteitssprongen gemaakt. Waar men vroeger, net als op Sicilië, enorme oogsten binnenhaalde die véél matige wijn opleverden, worden nu steeds betere wijnen gemaakt van inheemse druiven als primitivo, negroamaro en malvasia nera. De kracht en kruidigheid van deze wijnen doen wel eens denken aan de stijl van zware Rhônewijnen.