Serre dei Roveri Barbera Piemonte

Serre dei Roveri Barbera Piemonte

Serre dei Roveri Barbera Piemonte
Rode wijn / 75cl / 13%
€ 7,90
  • Koop 12 voor € 7,24 per stuk. en bespaar 9%
OF

Robijnrode, diepgekleurde Barbera met het kenmerkende aroma van kersen. Daarnaast ook de frisheid van bessen. In de mond wat ‘jammig’ waardoor de wijn een aantrekkelijk fluweel gevoel heeft.

Zo’n wijn voor het hele jaar door. In de zomer iets gekoeld bij een salade, koude vleesgerechten of een snackje op het terras. In de winter bij een stoofpot, gebonden soep of een stukje gegrild rood vlees.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2018
Land Italië
Wijnstreek Piemonte
Wijngoed San Salvatore
Druivensoort Barbera
Smaak Vol, rond & fruitig
Opvoeding RVS
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13%
Extra informatie

Details

Cantine San Silvestro is een vooruitstrevende winery in Piëmonte. Wij selecteerden bij hen de Serre dei Roveri serie. Een klassieke uitmonstering met een moderne smaak, die speciaal ontwikkelt is voor de horeca en vakhandel. 

Piëmonte is zonder twijfel de bakermat van alle prestigieuze wijnen uit Italië. Dit heeft er misschien wel toe geleid dat juist hier de evolutie naar een moderner type wijn bijna heeft stil gestaan. Zo niet bij Cantine San Silvestro. Dit in 1871 opgerichte wijnbedrijf onderscheidt zich door haar vooruitstrevende wijze van wijnmaken. Barolo en Barbaresco hebben hier nog steeds de kracht en complexiteit waardoor ze bekend zijn, maar sluiten ook aan bij de moderne smaakbeleving van de internationale consument. Dit maakt hen tot een van de belangrijkste export producenten uit de regio. Ook relatief jong zijn de meeste wijnen al zeer aantrekkelijk.