Rimbaldi Montepulciano d'Abruzzo

Rimbaldi Montepulciano d'Abruzzo

Rimbaldi Montepulciano d'Abruzzo
Rode wijn / 75 cl / 13%
€ 5,50
  • Koop 12 voor € 5,04 per stuk. en bespaar 9%
OF

Heerlijke wijn voor elke dag. Mooi donkerrood van kleur. In de geur open met lekker rood fruit. In de smaak mooi stevig, rode kers en bessen, lekker sappig, maar met een aangenaam stevige finale.

Lekker op zichzelf, maar deze wijn komt ook bij de maaltijd tot zijn recht. Bij pasta met rode saus, gegrild rood vlees, harde kazen en bij barbecuegerechten.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2019
Land Italië
Wijnstreek Abruzzo
Wijngoed Rimbaldi
Druivensoort Montepulciano
Smaak Soepel & Fruitig
Opvoeding RVS
Flesinhoud 75 cl
Alcohol percentage 13%
Extra informatie

Details

De Abruzzen zijn een regio in zuidelijk centraal Italië. De naam van de regio is een afgeleide van het Latijnse 'Aprutium' ofwel 'het land van de zwijnen'. Deze ruige kuststreek is geweldig mooi en grotendeels ongerept. Het toerisme is aan de kust redelijk ontwikkeld, maar voor liefhebbers van natuurschoon zijn de drie nationale parken in de regio en de bergen de belangrijkste trekpleister. Het heuvelachtige landschap leent zich goed voor de wijnbouw met als beroemdste product de 'Montepulciano d'Abruzzo', op basis van de montepulciano-druif. Niet te verwarren met de wijnen uit het prachtige stadje Montepulciano in Toscane. Deze druif doet het goed op de zonnige heuvels. Hij rijpt er precies goed en dat levert, in de juiste handen, heerlijk donkerrode wijnen op met veel rood fruit, goede tannines en een aangename stevigheid.