Logique Syrah & Grenache

Logique Syrah & Grenache

Logique Syrah & Grenache
Rode wijn / 75cl / 13%
€ 7,70
  • Koop 12 voor € 7,05 per stuk. en bespaar 9%
OF

Kersenrode wijn met uitbundige aroma’s van rood fruit zoals aardbeien en frambozen. De smaak is zacht en soepel met wat zoethout in de afdronk.

Allround wijn. Lekker als aperitief, bij niet te zware vleesgerechten zoals lamskoteletjes, pasta’s en kruidige stoofgerechten met vlees en/of groenten.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2017
Land Frankrijk
Wijnstreek Languedoc
Wijngoed Logique
Druivensoort Syrah, Grenache
Smaak Soepel & Fruitig
Opvoeding RVS
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13%
Extra informatie

Details

Vinificatie
Het grootste deel van de ontsteelde druiven wordt traditioneel vergist met schilinweking. Een klein deel wordt vergist via flash détente, waarbij de druiven korte tijd worden verhit en er veel fruitaroma’s vrijkomen.

Gebied
De Languedoc is populair bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. De mogelijkheden zijn er namelijk legio waardoor het gebied voor ieder wat wils kan bieden. En dat ook nog eens voor een vriendelijke prijs.

Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Was de Languedoc vroeger louter een leverancier van anonieme bulkwijnen, vandaag de dag is het de koploper op het vlak van innovatie. Interessant genoeg laat het daarbij twee gezichten zien. Enerzijds zijn dat wijnen gemaakt volgens het traditionele Franse model en anderzijds zijn dat wijnen die sterke gelijkenissen vertonen met die uit de Nieuwe Wereld.

Klimaat/Terroir
Mediterraan klimaat met warme zomerdagen en relatief koele nachten. De wijngaarden liggen vlakbij de Minervois op hellingen met een zuidelijke expositie. De bodem is zeer gevarieerd.