J. Lohr Paso Robles Seven Oaks

J. Lohr Paso Robles Seven Oaks

J. Lohr Paso Robles Seven Oaks
Rode wijn / 75cl / 13,5%
€ 19,95
OF
Diepdonkere wijn met aroma’s van zwarte kersen, pruimen, bosbessen en daarnaast, hazelnoot, donkere chocolade en toast. Stevige tanninnes, maar ook in de smaak veel fruit, kruiden en een lange afdronk.

Een favoriet bij pastagerechten, gegrilde portobello of ossenhaas en bij pittige, harde kazen.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2013
Land USA
Wijnstreek Californië
Wijngoed J. Lohr Winery
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Smaak Stevig & Krachtig
Opvoeding Eikenhouten vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13,5%
Extra informatie

Details

De extreme verschillen tussen dag- en nachttemperatuur in de Seven Oaks-wijngaard in Paso Robles zijn zeer geschikt voor de sterke cabernet sauvignon. De druiven rijpen bovendien goed door de warme dagen, terwijl ze door de afkoeling ’s nachts voldoende frisheid behouden. De cabernet sauvignon en de kleine, jaarlijks wisselende percentages petite sirah, syrah, petit verdot, cabernet franc, merlot en en/of overige variëteiten vergisten in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de blend circa 12 maanden in barriques van Amerikaans eikenhout.

De geschiedenis van de wijnbouw in de Verenigde Staten is eigenlijk zeer recent. De oudste wijnmakerij van het Noordoosten, de Brotherhood Winery in de vallei van de rivier de Hudson, dateert van 1839. In het zuidwesten waren het de Franciscaner monniken die de eerste druiven introduceerden vanuit Mexico. In het begin werkte men met hybride druivenrassen, maar met de grootschalige introductie van vinis vinifera ging de kwaliteit enorm vooruit. Vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw kwam ook internationaal het grote succes. J. Lohr is een typisch voorbeeld van een Californische wijnmaker: met een open oog voor de behoeften van de markt en tegelijkertijd de ambitie om de beste te zijn.