Isole e Olena Chianti Classico

Isole e Olena Chianti Classico

Isole e Olena Chianti Classico
Rode wijn / 75 cl / 13,5%
€ 21,50
OF

Fraaie chianti met een volrode tint en een uitgesproken fruitig aroma, met nuances van lichte kruiden en gebrande tonen. De smaak zet vol en sappig in en ontwikkelt zich evenwichtig, met fijne tannine in de finale. Balans en verfijning!

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2014
Land Italië
Wijnstreek Chianti
Wijngoed Isole e Olena
Druivensoort Sangiovese
Smaak Krachtig & Elegant
Opvoeding Eikenhouten vaten
Flesinhoud 75 cl
Alcohol percentage 13,5%
Extra informatie

Details

Paolo de Marchi is een van de grote namen in de wereld van kwaliteitswijnen. Hij kreeg bekendheid door vast te houden aan de oorspronkelijke stijl chianti van sangiovese- en canaiolodruiven. Een stijl die hij zonder compromis volgt.

Op Isole e Olena, zijn fraai gelegen wijndomein in het hart van de Chianti Classico, maakt hij vooral wijnen met druifexpressie. Een eigen De Marchi- signatuur die zich sterk onderscheidt van steeds meer op elkaar lijkende wijnen met smaakdikte en dominant eikenhout.

Het maken van verfijnde wijnen is veel moeilijker. Het heeft Paolo de Marchi vele jaren gekost om de wijngaard geleidelijk aan te passen met de beste klonen en te begrijpen hoe de verschillende percelen wijngaard optimaal bewerkt moeten worden.

Inmiddels maakt Paolo een wereldwijd bejubelde chianti met een kenmerkende frisheid en grote elegantie die doet denken aan de structuur van een mooie bourgogne. Natuurlijk, er zijn ook mooie chianti’s met meer smaakdikte en verleidelijk eikenhout, maar in de oorspronkelijke stijl is Isole e Olena dé referentie. Fantastisch.