Esk Valley Pinot Noir

Esk Valley Pinot Noir

Esk Valley Pinot Noir
Rode wijn / 75 cl / 13,5%
€ 12,70
OF

Duidelijk herkenbaar als Pinot noir uit Marlborough. Heerlijk fris en elegant met goede zuren, rode kersen, lekker sap en ook wat hout. Daarnaast aardbei, een vleugje vanille, wat rode paprika en frisheid, zacht en lichtvoetig, met een milde finale.


Heerlijk bij wild, rood vlees, eend (wild of tam), maar ook bij varkensvlees. Deze wijn is tevens licht gekoeld in te zetten bij gerechten met varkensvlees en kip. Dat kunnen salades zijn, maar ook gerechten uit de Oosterse keuken.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2016
Land Nieuw-Zeeland
Wijnstreek Marlborough
Wijngoed Esk Valley
Druivensoort Pinot Noir
Smaak Fris & Elegant
Opvoeding Barriques
Flesinhoud 75 cl
Alcohol percentage 13,5%
Extra informatie

Details

Marlborough is het meest bekende en het grootste wijnbouwgebied van Nieuw-Zeeland. Voorheen stonden hier voornamelijk graanschuren en was het eiland bekend van schapen. Dat is het nog steeds. Toch is, zeker Marlborough, sinds een goede dertig jaar vooral bekend vanwege de wijn. En in het bijzonder zijn Sauvignon blanc. Halverwege de jaren zeventig werden de eersrte stokken van deze druif aangeplant. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig was de eerste oogst een feit. Daarmee was Nieuw-Zeeland direct ontdekt als herkomstgebied voor frisse en aromatische Sauvignons. Maar er is meer in Marlborough. De op een na grootste druif uit Marlborough is meteen ook dé blauwe druif waar Nieuw-Zeeland om bekend staat: pinot noir. Deze troeteldruif uit de Bourgogne is op de eilanden, vooral het Zuider Eiland, opnieuw ontdekt. En wat doet deze druif het hier goed! De druiven voor deze wijn komen uit wijngaarden in Wairau- en Awatere Valley. De opbrengsten zijn laag, zodat het fruit dat geoogst wordt van hoge kwaliteit is. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens ontsteeld. Het gistende sap en de schillen worden met de hand 'omgeroerd' om de zachte tannines en wat kleur los te maken uit de schil. De wijn rijpt vervolgens ongeveer twaalf maanden op barriques voordat de uiteindelijk blend wordt gemaakt en gebotteld.