Esk Valley Winemakers Reserve

Esk Valley Winemakers Reserve

Esk Valley Winemakers Reserve
Rode wijn / 75 cl / 14%
€ 12,70
OF

Gedroogde kruiden, pruimen, bramen, laurier, zwarte bessen en tabak. Daarnaast heerlijk hout, wat vanille, koffie, eucalyptus. Een wijn die je minutenlang blijft proeven, heerlijk rijp en breed, mooi krachtig en intens met mooi rijpe tannines, lengte en diepgang.


Heerlijk bij rood rundvlees, wild, stoofpotjes. Hartige winterse gerechten. Ook bij de barbecue staat deze wijn zijn mannetje.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2016
Land Nieuw-Zeeland
Wijnstreek Hawke's Bay
Wijngoed Esk Valley
Druivensoort Blend
Smaak Krachtig & Elegant
Opvoeding Barriques
Flesinhoud 75 cl
Alcohol percentage 14%
Extra informatie

Details

Nieuw-Zeeland is befaamd om zijn witte wijnen. Toch zijn enkele gebieden gespecialiseerd in het maken van bijzonder rood. Het oudste en waarschijnlijk ook bekendste daarvan is Hawke's Bay, aan de oostkant van het Noorder Eiland, een streek met een wijngeschiedenis van 160 jaar. Niet alleen syrah, maar ook de Bordeaux-druiven cabernet franc, merlot en zelfs cabernet sauvignon kunnen hier mooi rijp worden. Wel moeten ze dan zijn aangeplant op mooie hellingen of op een warme ondergrond, met veel stenen, die de warmte goed vasthouden. Dat is bij uitstek het geval op de plek waar deze wijn wordt gemaakt: de Gimblett Gravels. Door de ondergrond van rivierstenen is dit het warmste plekje van Hawke's Bay. De druiven zijn afkomstig uit oudere wijngaarden, met lage opbrengsten. De verschillende druivenrassen worden apart gehouden en ontsteeld voor de gisting. Pas na de rijping op vat van minimaal zo'n 18 maanden worden de wijnen geblend. De basis van de wijn wordt gevormd door ongeveer driekwart merlot, aangevuld met ongeveer gelijke hoeveelheden malbec en cabernet sauvignon. Het ene jaar iets meer malbec, het andere jaar iets meer cabernet.