Dom. Grangeneuve La Truffière

Dom. Grangeneuve La Truffière

Dom. Grangeneuve La Truffière
Rode wijn / 75cl / 14%
€ 15,50
OF
Donkerrode, zeer levendige, intens robijn gekleurde wijn met een krachtige en rijpe geur. Met daarin zwoele aroma´s van vanille en bescheiden zoethout. In de mond confiture, rijpe pruimen, zwarte bes, zwarte olijven en een licht rokerige indruk met ronde tannines. De afdronk is boeiend en lang en verraadt zijn veelbelovende ontwikkelingspotentieel.

Te serveren bij vlees in saus, vederwild en stoofschotels van haas en hert.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2014
Land Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Wijngoed Domaine de Grangeneuve
Druivensoort Syrah
Smaak Krachtig & Complex
Opvoeding Frans eikenhout
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 14%
Extra informatie

Details

Vinificatie
Direct na de oogst volgt vergisting en inweking gedurende ongeveer 3 weken in betonnen kuipen. Aansluitend volgt 14 maanden opvoeding op nieuw eiken vaten.

Klimaat/Terroir
Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. De bodems zijn rijk aan kalk en graniet.

Wijngoed
Oostelijk van het Rhônedal bevindt zich het departement Drôme. Het hart van deze streek wordt gevormd door de Côteaux de Tricastin, de plek waar in 1964 Odette en Henri Bour het Domaine de Grangeneuve oprichtten. In 1980 nam hun zoon, Henri Bour het stokje over. Hoewel de meeste druiven in de omgeving naar de plaatselijke coöperaties gaan, maakt de familie Bour zijn wijnen in eigen beheer. Het domein is kenmerkend door de hectare kalk- en kleihoudende kiezelgrond beplant met verschillende stokken met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Hiervan wordt een aantal moderne, aantrekkelijke wijnen gecomponeerd die vallen onder de appellations Grignan en Cotes du Rhone.