De Stefani Classic Cabernet Sauvignon

De Stefani Classic Cabernet Sauvignon

De Stefani Classic Cabernet Sauvignon
Rode wijn / 75 cl / 13,5%
€ 14,50
  • Koop 12 voor € 13,29 per stuk. en bespaar 9%
OF

Robijnrode kleur met donkere kern, purper aan de rand, helder. De geur is typisch voor cabernet: zwarte bes, rijp, fris en prettig. De volle, fluweelzachte smaak heeft een frisse aanzet, rijp fruit (bessen en pruimen), een mooie balans, body en een lange licht kruidige afdronk. Een echte cabernet zoals men de wijn ook noemt.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2016
Land Italië
Wijnstreek Veneto
Wijngoed De Stefani
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Smaak Stevig & Elegant
Opvoeding 8 maanden eikenhouten vaten
Flesinhoud 75 cl
Alcohol percentage 13,5%
Extra informatie

Details

Vinificatie
Na het onstelen en pletten van de druiven volgt de vergisting onder gecontroleerde temperatuur met frequent overpompen van de wijn. De wijn rijpt 8-12 maanden op zijn droesem in eikenhouten vaten.

Ligging
Veneto, vooral bekend door het wereldberoemde Venetië, is de wijnstreek met de hoogste productie van Italië. Hoewel de streek 17 D.O.C.G.'s en 29 D.O.C.'s telt, draagt tweederde van de productie de classificatie I.G.P. Hieronder vinden we veel makkelijk drinkbare (witte) wijnen, maar ook diverse mooie, stevige rode wijnen.

Wijnhuis 
De geschiedenis van dit familie bedrijf gaat terug tot 1866. Vandaag de dag staat het bedrijf onder leiding van Alessandro De Stefani, gediplomeerd oenoloog, en komen de wijnen van De Stefani voor in alle belangrijke Italiaanse wijngidsen. De wijngaarden van De Stefani zijn gemiddeld 25 jaar oud en beplant met 8.400 stokken per hectare. Het lage rendement van 450-950 gram per stok zorgt voor complexe wijnen met een diepe concentratie.