Ch Patache d'Aux Cru Bourgeois

Ch Patache d'Aux Cru Bourgeois

Ch Patache d'Aux Cru Bourgeois
Rode wijn / 75cl / 13,5%
€ 19,50
OF
Hij heeft een neus van mooi rood en zwart fruit en heeft een lichte houttoets. Zijn zachte tannines en genereus fruit maken hem harmonieus en nu al aangenaam om te drinken.

Diverse (gegrilde)vleesgerechten, gebraden lamsvlees, kalfsvlees, stoofschotels en rijpe kazen.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2012
Land Frankrijk
Wijnstreek Bordeaux
Wijngoed Château Patache d'Aux
Druivensoort Blend
Smaak Rijk & Smaakvol
Opvoeding Barriques
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13,5%
Extra informatie

Details

Château Patache d'Aux is een Médoc van voortreffelijke kwaliteit. Het heeft al een lange geschiedenis achter zich. Er wordt al sinds 1632 wijn gemaakt en behoorde ooit toe aan kardinaal Aux, een neef van paus Clemens V naar wie het beroemde wijnkasteel 'Pape Clément' is genoemd. Het is vroeger tevens een stopplaats geweest voor 'diligences' (een soort postkoets) die men hier 'pataches' noemt. Vandaar de naam en ook vandaag nog de afbeelding van de koets met witte paarden op het etiket.

Het domein is sinds 1964 in handen van de huidige eigenaars, de familie Lapalu. Dit 43 hectare grote wijndomein is beplant met 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 7% Cabernet Franc en 3% Petit Verdot. De wijn verblijft 12 maanden op voor een derde nieuwe Franse eiken vaten. Krachtig en geconcentreerd kunnen deze goed gestructureerde wijnen in goede jaren makkelijk 10 tot 15 jaar rijpen. Het is niet verwonderlijk dat deze wijnen dan ook met de regelmaat van een klok médailles en onderscheidingen krijgen.