Cave de Tain Crozes Hermitage rouge Les Hauts du Fief

Cave de Tain Crozes Hermitage rouge Les Hauts du Fief

Cave de Tain Crozes Hermitage rouge Les Hauts du Fief
Rode wijn / 75 cl / 13,5%
€ 21,50
  • Koop 12 voor € 19,70 per stuk. en bespaar 9%
OF

Intrigerende, complexe rode Rhône wijn. Met een spannende geur van bacon, bramen, cassis en wat bloemigs. Hartig, rokerig en aards. Geconcentreerd, met fijne zuren en rijpe tannines en als toegift een zeer lange afdronk. Kan wel tot 10 jaar ouderen.


Ultieme dinerwijn. Gastronomisch genieten bij gegrild vlees: eendenborst, sappig rood vlees en lamskoteletten. Wanneer de wijn wat meer op leeftijd is, denk dan ook aan wild en gerijpte kazen.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2015
Land Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Wijngoed Cave de Tain
Druivensoort Syrah
Smaak Vol, rond & fruitig
Opvoeding Eikenhouten vaten
Flesinhoud 75 cl
Alcohol percentage 13,5%
Extra informatie

Details

Cave de Tain is een moderne coöperatie die in de noordelijke Rhône de controle heeft over 50% van de productie. Belangrijke herkomstbenamingen zijn Crozes Hermitage, Hermitage en Saint Joseph.

In de Cave de Tain zijn circa  370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%.