Cantine del Notaio La Firma

Cantine del Notaio La Firma

Cantine del Notaio La Firma
Rode wijn / 75cl / 14,5%
€ 33,95
OF
La Firma heeft aroma's van zwarte woud fruit, zoethout, fenegriek en hazelnoten. Zijn aromatische complexiteit eindigt met een aanhoudende afdronk en hints van balsamico, ondersteund door zachte en elegante tannines.

Combineert geweldig met gegrild (rood)vlees.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2010
Land Italië
Wijnstreek Basilicata
Wijngoed Cantine del Notaio
Druivensoort Aglianico
Smaak Krachtig & Complex
Opvoeding Barriques
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 14,5%
Extra informatie

Details

Aan de voet van de inactieve Vulture vulkaan ligt het zeer prestigieuze wijnhuis Cantine del Notaio. Kleinzoon Gerardo Giuratrabocchetti zet hier op biodynamische wijze het werk voort dat zijn grootvader ooit is begonnen. Hoewel de plaats anders doet vermoeden (het bedrijf ligt in Basilicata, in de "holte" van de voet van de laars), vinden we hier niet uitsluitend warme zomers, maar is hier juist een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht. In combinatie met een grond vol mineralen en lava vanwege de oude vulkaan zorgt dit voor rijp fruit die zeer mooi in balans is met aangename zuren. De wijnen rijpen veelal op Frans eiken, waarna de wijnen verder rijpen in 400 jaar oude kelders die zijn uitgehouwen uit tufsteen.

Cantine del Notaio is specialist in het verbouwen van de autochtone druivensoort aglianico. Hier maken ze maar liefst vier rode wijnen van, waarvan de fruitige l'Atto de start is van een reeks zeer mooie rode wijnen. Tweede in lijn is de il Repertorio, gevolgd door de klassiekers en topwijnen la Firma en il Sigillo. Veel fruit vind je ook terug in de rosé il Rogito, uitgeroepen tot beste rosé van Italië. Tot slot is ook de witte il Preliminare absoluut het vermelden waard.

De namen van hun wijnen verwijzen veelal naar de naam van het wijnhuis: Cantine del Notaio. Zo doelt la Firma op de handtekening die gezet wordt bij de notaris.