Beauté du Sud Cabernet Sauvignon & Syrah

Beauté du Sud Cabernet Sauvignon & Syrah

Beauté du Sud Cabernet Sauvignon & Syrah
Rode wijn / 75cl / 13%
€ 7,90
  • Koop 12 voor € 7,24 per stuk. en bespaar 9%
OF

De zwoele, rijp geoogste syrah in combinatie met de "koelere" cabernet van hoger gelegen percelen zorgen voor een wijn die romig, zwoel en kruidig is, maar die tegelijk mooie tannines, fijne zuren en een aangename cassistoon bezit.

Te serveren bij vleesgerechten, kazen en charcuterie. Door zijn ronde, zachte tannines en rijpe stijl ook heerlijk als ‘avondwijn’.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2018
Land Frankrijk
Wijnstreek Languedoc
Wijngoed Beauté du Sud
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Syrah
Smaak Vol, rond & fruitig
Opvoeding RVS cuves
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13%
Extra informatie

Details

Vinificatie
De druiven worden gefermenteerd op roestvrijstalen cuves, waarna het blenden plaatsvindt.

Gebied
De Languedoc is populair bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. De mogelijkheden zijn er namelijk legio waardoor het gebied voor ieder wat wils kan bieden. En dat ook nog eens voor een vriendelijke prijs.

Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Was de Languedoc vroeger louter een leverancier van anonieme bulkwijnen, vandaag de dag is het de koploper op het vlak van innovatie. Interessant genoeg laat het daarbij twee gezichten zien. Enerzijds zijn dat wijnen gemaakt volgens het traditionele Franse model en anderzijds zijn dat wijnen die sterke gelijkenissen vertonen met die uit de Nieuwe Wereld.

Klimaat/Terroir
Een mediterraan klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen. De cabernet voor deze wijn komt van hoog gelegen percelen rond Limoux en langs de Pyreneeën.