Beaurempart Grande Réserve Rouge

Beaurempart Grande Réserve

Beaurempart Grande Réserve Rouge
Rode wijn / 75cl / 13,5%
€ 8,10
OF
Diepgekleurde robijnrode wijn met een elegant bouquet van zwarte bessen, pruimen, groene paprika en subtiele tonen van vanille en toffee. De smaak is gul en sappig en de afdronk fluweelzacht.

Heerlijke wijn bij tournedos met knoflookaardappeltjes uit de oven, gemarineerde spareribs, gegrilde groentes en
pittige kazen.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2019
Land Frankrijk
Wijnstreek Languedoc-Roussillon
Wijngoed Beaurempart
Druivensoort Cabernet Sauvignon & Merlot
Smaak Vol, rond & fruitig
Opvoeding RVS vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13,5%
Extra informatie

Details

Vinificatie

De druiven worden regelmatig op rijpheid getest en pas geoogst als ze volledig rijp zijn. Ze worden ontsteeld en gekneusd en vervolgens in betonnen cuves vergist. De wijn rijpt een aantal maanden in RVS-tanks voordat hij gebotteld wordt.

Wijngebied

Het zonnige Pays d’Oc is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. Door het gunstige klimaat en de ligging tussen Pyreneeën, de bergen van de Cévennen en de Middellandse Zee zijn de mogelijkheden zijn er legio. Het terroir en het klimaat van het gebied zijn ideaal om druiven tot volledige rijping te laten komen en daar karaktervolle wijnen van te maken voor elk type consument tegen een aantrekkelijke prijs. Ook bekende blauwe druiven als cabernet sauvignon en merlot doen het hier prima. Beaurempart maakt er gulle en geconcentreerde rode wijnen van die aansprekend zijn voor een breed wijnpubliek.

Klimaat/Terroir

Een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De nachten zijn koel en de bodem bestaat uit kalksteen en klei.