Taylor's 1863 Single Harvest

Taylor's 1863 Single Harvest

Taylor's 1863 Single Harvest
Port / 75cl / 20%
€ 3.200,00
OF
Diepe mahoniekleur met amberkleurige reflecties. In de geur eerst subtiele aroma’s van specerijen als vanille, gember, nootmuskaat en zwarte peper. Dan volgen rijke, rijpe aroma’s van walnoot, marsepein, butterscotch, mokka
en vijgen-pruimenpudding. De smaak is diep, gelaagd en weelderig, maar verbazingwekkend fris met een prachtige balans tussen zoet en zuren. De afdronk is intrigerend en bovenal eindeloos.

Drink deze uiterst zeldzame port vooral op zichzelf en in het juiste gezelschap!
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Port
Jaargang 1965
Land Portugal
Wijnstreek Douro
Wijngoed Taylor's
Druivensoort Blend
Smaak Rijk & Zoet
Opvoeding Houten vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 20%
Extra informatie

Details

De oogst van 1863 was een van de beste van de negentiende eeuw en de laatste topjaargang voordat de Phylloxera bijna alle wijnstokken in de Dourovallei vernietigde.

Deze unieke limited edition port uit 1863 rijpte meer dan anderhalve eeuw op eikenhouten vaten, de zg. portpipes, in de koele lodges van Vila Nova da Gaia.

Het herkomstgebied voor port is de Dourovallei. Hier bevinden zich de wijngaarden van Taylor’s, opgericht in 1692 door de Engelse koopman Job Bearsley. Nu, meer dan drie eeuwen later, is Taylor’s nog steeds een familiebedrijf, onder bezielende leiding van Alistair Robertson. In de loop der jaren werden de uniek gelegen, steile Quinta’s (wijngaarden) Vargellas, Terra Feita en Junco aangekocht. Van deze Quinta’s komen Taylor’s beroemde vintage ports. Het charmante treinstationnetje bij Quinta de Vargellas heeft al vele portliefhebers in vervoering gebracht. Ook beschikt het huis over grote reserves houtgerijpte port, waaruit de prachtige oude tawny’s gecreëerd worden. Tenslotte stond Taylor’s aan de wieg van de Late Bottled Vintage. Taylor’s is een porthuis met klassieke wortels, waar de druiven voor de vintage ports nog ouderwets worden getreden in ‘lagares’, op Portugese muziek. Tegelijk staat men met beide benen in het heden en zet men zich in voor onder meer duurzaam wijngaardbeheer.