en vijgen-pruimenpudding. De smaak is diep, gelaagd en weelderig, maar verbazingwekkend fris met een prachtige balans tussen zoet en zuren. De afdronk is intrigerend en bovenal eindeloos.
Drink deze uiterst zeldzame port vooral op zichzelf en in het juiste gezelschap!
- De Wijn
-
De Wijn
Wijnsoort Port Jaargang 1965 Land Portugal Wijnstreek Douro Wijngoed Taylor's Druivensoort Blend Smaak Rijk & Zoet Opvoeding Houten vaten Flesinhoud 75cl Alcohol percentage 20% - Extra informatie
-
Details
De oogst van 1863 was een van de beste van de negentiende eeuw en de laatste topjaargang voordat de Phylloxera bijna alle wijnstokken in de Dourovallei vernietigde.
Deze unieke limited edition port uit 1863 rijpte meer dan anderhalve eeuw op eikenhouten vaten, de zg. portpipes, in de koele lodges van Vila Nova da Gaia.
Het herkomstgebied voor port is de Dourovallei. Hier bevinden zich de wijngaarden van Taylor’s, opgericht in 1692 door de Engelse koopman Job Bearsley. Nu, meer dan drie eeuwen later, is Taylor’s nog steeds een familiebedrijf, onder bezielende leiding van Alistair Robertson. In de loop der jaren werden de uniek gelegen, steile Quinta’s (wijngaarden) Vargellas, Terra Feita en Junco aangekocht. Van deze Quinta’s komen Taylor’s beroemde vintage ports. Het charmante treinstationnetje bij Quinta de Vargellas heeft al vele portliefhebers in vervoering gebracht. Ook beschikt het huis over grote reserves houtgerijpte port, waaruit de prachtige oude tawny’s gecreëerd worden. Tenslotte stond Taylor’s aan de wieg van de Late Bottled Vintage. Taylor’s is een porthuis met klassieke wortels, waar de druiven voor de vintage ports nog ouderwets worden getreden in ‘lagares’, op Portugese muziek. Tegelijk staat men met beide benen in het heden en zet men zich in voor onder meer duurzaam wijngaardbeheer.