Taylor's 10 Year Old Tawny

Taylor's 10 Year Old Tawny

Taylor's 10 Year Old Tawny
Port / 75cl / 20%
€ 23,75
OF
Deze zacht bruin gekleurde port met licht oranje schittering heeft ontwikkelde maar toch frisse neus met verse noten, rijp fruit en vijgen. In de mond is hij elegant en vriendelijk met zoethout aroma's, mokka, koffie, chutney en cacao.

Koel te serveren. Heerlijk bij oude kazen.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Port
Jaargang N/B
Land Portugal
Wijnstreek Douro
Wijngoed Taylor's
Druivensoort Blend
Smaak Rijk & Zoet
Opvoeding Houten vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 20%
Extra informatie

Details

Vinificatie

Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een langdurigheid van 10 jaar rijpen op hout.

Wijnhuis

Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports. Afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden deze jaargangports zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Taylor’s beschikt ook over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden, waaronder de legendarische Single Vintage Tawny uit 1863. Last but not least was Taylor’s de bedenker van de immer succesvolle Late Bottled Vintage en is het van die portstijl tot op de dag van vandaag de belangrijkste producent.