Krug Grande Cuvée

Krug Grande Cuvée

Krug Grande Cuvée
Mousserend / 75cl / 12%
€ 155,00
OF

Een senationale belevenis! Harmonieus, uniek en indrukwekkend.


Een diepgoude kleur met fijne, levendige bubbeltjes. In de geur en smaak een mooie combinatie van rijpheid en frisheid waarin gedroogd fruit, citrus, bricoche en hazelnoot heerlijk aanwezig zijn.


Opzich zelfstaand een prachtig glas, maar kan ook goed gecombineerd worden met diverse gerechten, met vis en schaal- en schelpdieren, en eventueel gerechten met wit vlees.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Mousserend
Jaargang -
Land Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Wijngoed Krug
Druivensoort Blend
Smaak Fris & Elegant
Opvoeding Méth. Traditionnelle
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12%
Extra informatie

Details

In zijn befaamde notitieboekje refereerde Joseph Krug aan de Grande Cuvée Brut als “Champagne no. 1”. Deze revolutionaire champagne gaat voorbij aan de gebruikelijke aanpak om cuvée de prestige champagnes enkel als vintage te maken. Het is de belichaming van de droom om ieder jaar enkel de allerbeste champagne te maken, een champagne van grote gulheid en elegantie. Een assemblage van 120 wijnen uit minimaal tien oogstjaren rijpt voor minstens 6 jaar in de kelders van Krug. Het resultaat is een tijdloze champagne met de perfecte balans tussen volheid en verfijning, rijpheid en frisheid, vol subtiele sensaties. Een champagne voor exclusieve momenten!

De chardonnay is afkomstig uit onder andere Ambonnay en Trépail, vanwege het verschil in karakter met chardonnay van de Côte de Blancs. Pinot meunier uit onder andere Leurigny voegt karakteristieke kruidigheid toe. Krug Grande Cuvée Brut behoort tot de allergrootste wijnen ter wereld en kan nog lange tijd rijpen.

Leuk detail: De 6-cijferige Krug ID code op het achteretiket kan gebruikt worden als referentie om een collectie Krug aan te leggen en op een later moment van te genieten.