Delamotte Champagne Brut

Delamotte Champagne Brut

Delamotte Champagne Brut
Mousserend / 75cl / 12%
€ 41,97
  • Koop 12 voor € 38,47 per stuk. en bespaar 9%
OF

Delicate en verfijnde Brut met een uitzonderlijk verfijnde mousse. Geuren van appel, citrus en witte bloemen. Rond, zuiver en verfrissend van smaak.

Een perfect aperitief en goede begeleider van lichte gerechten, zoals salades.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Mousserend
Jaargang -
Land Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Wijngoed Delamotte
Druivensoort Chardonnay, Pinot noir & Pinot meunier
Smaak Sprankelend, fris & elegant
Opvoeding Méthode Champenoise
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12%
Extra informatie

Details

Vinificatie
Méthode Champenoise; tweede gisting van de wijn heeft op fles plaatsgevonden. Deze Brut heeft 7 gram suiker per liter en rijpt drie jaar voordat deze wordt gedegorgeerd.

Gebied
De Champagne is de noordelijkste wijnstreek van Frankrijk en is vooral beroemd om zijn mousserende wijn, die alleen in deze regio champagne mag heten. Hoewel hier al sinds de negende eeuw wijn wordt gemaakt, slaagden wijnmakers er pas tegen het einde van de zeventiende eeuw in de belletjes te beheersen die vrijkomen tijdens de alcoholische gisting.

Het klimaat van de Champagne is met zijn gemiddelde temperatuur van 10˚Celsius nauwelijks geschikt voor wijnbouw. Koude winters en in het voorjaar vaak regen. Het is dan ook vooral de unieke bodem die ervoor zorgt er toch zulke fantastische mousserende wijnen gemaakt kunnen worden. Een dikke laag kalk en krijt van soms wel 200 meter dik houdt de warmte vast en zorgt voor een goede afwatering. Ideaal dus om druiven in dit gure klimaat tot rijping te laten komen, maar ook om de uiteindelijke champagne te laten rijpen. In de kelders, die uit diezelfde kalkbodem zijn gehakt en een  ideale temperatuur en luchtvochtigheid hebben, liggen dan ook miljoenen flessen champagne opgeslagen.

Klimaat/Terroir
Een koel klimaat met kalkrijke bodems