Kracher Auslese Cuvée

Kracher Auslese Cuvée

Kracher Auslese Cuvée
Dessertwijn / 37,5cl / 11%
€ 11,95
OF
De geur toont exotisch fruit, honing, grapefruit, perzik en iets van bisquit. Een zachte, vol zoete smaak met veel fruit en sappigheid en mooie minerale ondersteuning. Het zoet wordt mooi gedragen en gebalanceerd door de verfijnde en levendige zuurstructuur.

Drinken bij: Deze auslese kan gecombineerd worden met een grote diversiteit niet te zoete koude en warme desserts. Verder kan hij uitstekend geserveerd worden bij foie gras en schimmelkazen.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Dessertwijn
Jaargang 2016
Land Oostenrijk
Wijnstreek Neusiedlersee
Wijngoed Kracher
Druivensoort Blend
Smaak Rijk & Zoet
Opvoeding RVS vaten
Flesinhoud 37,5cl
Alcohol percentage 11%
Extra informatie

Details

VInificatie:

Eind september begin oktober worden de druiven geoogst. De druiven bezitten een waarde van 26° KMW. Vergist en gerijpt in roestvrijstalen tanks gedurende 10 maanden bij een temperatuur van 13 °C. In juli van het daarop volgende jaar wordt de wijn gebotteld.

Herkomst: Illmitz, Neusiedlersee, Oostenrijk. Van de wijngaarden Römerstein en Sandriegl.

Druiven: 60% Chardonnay & 40% welschriesling.

Bijzonderheden:

De combinatie van chardonnay en weschriesling gebruikt Kracher voor zowel auslese, beerenauslese als ook zijn "Grande Cuvée" trockenbeerenauslese. Hij gebruikt deze combinatie, omdat ze kwaliteiten hebben die elkaar mooi aanvullen: chardonnay geeft de rijkdom en de vulling aan de wijn en welschriesling de mooie frisheid en verfijnde zuren (net zoals in de Sauternes de druivenrassen semillon en sauvignon blanc elkaar op soortgelijke wijze aanvullen).

Het druivenras welschriesling is genetisch niet verwant aan riesling. De naam betekent "onbekende of buitenlandse riesling". Het is een midden-Europese druif met onbekende oorsprong. Synoniemen zijn o.a. olaszrizling (Hongarije), graševina (Kroatië) en riesling italico (Italië).