Johanneshof Reinisch Eiswein

Johanneshof Reinisch Eiswein

Johanneshof Reinisch Eiswein
Dessertwijn / 75cl / 10.0 %
€ 23,50
OF
Goudgeel en fluweelzacht. Dik, filmend sap met een intense smaak van honing, gedroogde abrikozen, marmelade en de milde kruidigheid van een kop verse verveine thee op een zondagochtend. De frisse mangozuren houden al die zoete weelde met elegantie in bedwang.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Dessertwijn
Jaargang 2018
Land Oostenrijk
Wijnstreek Thermenregion
Wijngoed Johanneshof Reinisch
Druivensoort Zierfandler
Smaak Rijk & Zoet
Opvoeding RVS vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 10.0 %
Extra informatie

Details

Het wijnbouwgebied Thermenregion ligt net ten zuiden van Wenen. Zoals de naam al aangeeft komen er in dit gebied veel warmwaterbronnen voor, die al ten tijde van de Romeinen beroemd waren, en zijn er prachtige kuuroorden. Daarnaast is het gebied ook uitermate geschikt voor wijnbouw. De wijngaardbodem rondon Tattendorf en Gumpoldskirchen heeft een hoog aandeel kalk, wat uitermate geschikt is voor de druivenrassen die behoren tot de Burgunder (Pinot) familie.

Het wijngoed Johanneshof Reinisch heeft 40 hectare wijngaard en is een familiebedrijf waar drie broers: Hannes, Christian en Michael samenwerken. Het wijngoed produceert hoofdzakelijk rode wijnen (zo'n 60%) waarbij St.Laurent en Pinot Noir, al ruim 600 jaar aangeplant in deze regio, de belangrijkste druivenrassen zijn.

Het wijngoed heeft met de Pinot Noir een internationale reputatie opgebouwd en de geproduceerde wijnen van dit blauwe druivenras worden gezien als de beste van het land.

Bij de witte wijn vormen de regionale: Zierfandler en Rotgipfler druiven een unieke specialiteit. Daarnaast zijn er ook internationale witte en blauwe druivenrassen zoals: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon aangeplant.