Chateau Violet Sauternes

Chateau Violet Sauternes

Chateau Violet Sauternes
Dessertwijn / 75cl / 13%
€ 21,00
  • Koop 12 voor € 19,25 per stuk. en bespaar 9%
OF

Elegant verfijnde nobele toets en prachtige rijkdom van honing, zoete citrusvruchten, gedroogd geel fruit, vanille en acacia.


Een onweerstaanbare begeleider van crême brulée met citrus, bereidingen van gevogeltelever en blauwaderkazen.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Dessertwijn
Jaargang Nee
Land Frankrijk
Wijnstreek Bordeaux, Sauternes
Wijngoed Chateau Violet
Druivensoort Sauvignon Blanc & Sémillon
Smaak Mild & Zoet
Opvoeding Edele Rotting
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13%
Extra informatie

Details

Als in het najaar het koude water van de rivier de Ciron in de warme Garonne stroomt ontstaat mist. Aan dit wonderlijke fenomeen dankt Sauternes zijn roem want het is juist dat onder deze weersomstandigheid de sporen van de Botrytisschimmel zich optimaal vermenigvuldigen en verspreiden. 'Edele rotting' is het resultaat: de druiven raken besmet, aangetast en ze verschrompelen tot rijk geconcentreerde vruchtjes met een mooie zuurgraad. De geschiedenis van Château Violet begint in 1815 als de familie Dufour een landgoed verwerft in de Barsacstreek. Dat is vandaag de dag vijf generaties geleden en inmiddels bestrijkt het familiedomein ruim 38 hectare, verspreid over de appellaties Bordeaux, Graves en Barsac-Sauternes. Op zo’n zes hectare grind- en kalkrijke kleigrond staan de stokken voor Château Violet.

In vijf achtereenvolgende sessies worden alleen de door botrytis aangetaste sémillondruiven uit de trossen geplukt. Na de vergisting wordt de wijn geblend met circa 8% sauvignon blanc en een minieme hoeveelheid muscadelle.