Calusari Merlot

ACTIE

Calusari Merlot

Calusari Merlot
Rode wijn / 75 cl / 12,5%

Normale prijs: € 6,00

Special Price € 4,75

OF

Licht en sappig, doordrinkbaar met een smaak van rood fruit en kruiden. Uitstekende prijs/kwaliteit


Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2019
Land Roemenië
Wijnstreek Transylvanie, Bonat
Wijngoed Cramele Recas
Druivensoort Merlot
Smaak Vol, rond & fruitig
Opvoeding RVS
Flesinhoud 75 cl
Alcohol percentage 12,5%
Extra informatie

Details

Cramele Recas een zeer modern en efficient opgezet winery met een gevarieerd assortiment van inheemse en internationale druivenrassen.

Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 1100 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!