Wijncursus SDEN-2

cursus banner
Leer meer over wijn in theorie en praktijk.

Deze cursus is geschikt voor beginners en wijnliefhebbers met basiskennis. Werk je in de horeca en adviseer je gasten over wijn, dan is deze cursus zeker geschikt voor jou. In vijf avonden proeven we ongeveer 40 wijnen die aansluiten op de verschillende thema’s. We behandelen de belangrijkste wijngebieden, verschillende vinificatietechnieken en kijken naar de wijnbouw. Je leert hoe je omgaat met wijn en krijgt uitleg over de wijnetiketten en regelgeving. De cursus wordt verzorgd door Natascha (SDEN-3 en WSET-3). Met minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers zorgen we voor een dynamische les met voldoende interactie.

Wil je eerst basiskennis opdoen, volg dan onze cursus SDEN-1

Examen
De laatste avond sluiten we af met een oefen examen wijnproeven. Het is vervolgens aan jou of je op wilt voor de Wijnoorkonde. De kosten voor het examen zijn € 85,- en inschrijven kan op wijnacademie.nl.

Cursus info

Voor de wijnliefhebber met basiskennis en horecapersoneel.
 
Locatie: Wijnhandel van Helden
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Prijs: € 315,-

  • ✓ SDEN-2 niveau
  • ✓ Vijf cursusavonden
  • ✓ Inclusief studieboek ter waarde van € 36,60
  • ✓ ongeveer 40 proefwijnen
  • ✓ Afsluiting met oefenexamen wijnproeven
Na het volgen van deze cursus:
✓ Kun je smaak- en kwaliteitsverschillen herkennen in wijn ✓ Weet je meer over de belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden ✓ Heb je kennis van wijntermen en regelgeving in de wijnwereld ✓ Weet je meer over wijnbouw en wijnbereiding ✓ Weet je hoe je wijn bewaart en met wijn omgaat ✓ Heb je basiskennis van het combineren van wijn en spijs

Leeftijdscontrole

Leeftijdscontrole

Bent u 18 jaar of ouder?