Tenuta Sant'Antonio Scaia Paradiso

BESTSELLER

Tenuta Sant'Antonio Scaia Paradiso

Tenuta Sant'Antonio Scaia Paradiso
Rode wijn / 75cl / 14,5%
€ 16,50
  • Koop 12 voor € 15,13 per stuk. en bespaar 9%
OF

Robijnrode wijn met paarse reflecties en aroma’s van morellen, bosbessen, gekonfijt rood fruit en specerijen als zwarte peper, zoethout, cacao en tabak. De smaak is vol, zacht en warm met een fluwelige structuur.

Serveer op 14 à 16 °Celsius bij pasta of risotto met truffel, paddenstoelen en sauzen op basis van vlees, bij gegrild rood of varkensvlees en bij rijpe kazen.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2017
Land Italië
Wijnstreek Veneto
Wijngoed Tenuta Sant'Antonio
Druivensoort Blend
Smaak Rijk & Smaakvol
Opvoeding Eikenhouten vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 14,5%
Extra informatie

Details

Vinificatie
De druiven worden vergist in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Na een tweede gisting van circa 10 dagen op de gedroogde druivenschillen van de cabernet sauvignon rijpt de wijn 1 jaar in eikenhouten vaten van 500 liter.

Wijngebied
In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van commercieel en kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie.

Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega en Prosecco tenslotte, komt uit het gebied ten noorden van Venetië en is ook in ons land al jaren een van de populairste mousserende wijnen.
Als vooruitstrevende wijnregio liep Veneto vaak voorop als het ging om nieuwe landbouw- en vinificatietechnieken. Temperatuurgecontroleerde gisting en de herbeplanting met internationaal interessante druivenvariëteiten werden al vroeg geïntroduceerd. Daar plukken veel wijnboeren nu letterlijk en figuurlijk de vruchten van! En gelukkig weten wij ze te vinden…

Klimaat/Terroir
Warme zomers en relatief milde winters. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.