Tarapacá Gran Reserva Carmenere

BESTSELLER

Tarapacá Gran Reserva

Tarapacá Gran Reserva Carmenere
Rode wijn / 75cl / 14%
€ 14,95
OF
Rijpe rode kleur en kruidige aroma’s van laurier, koffie, karamel, kaneel. In de smaak rijpe pruimen en tonen als leer en tabak. Heel intens met mooie balans tussen hout en fruittonen en indrukwekkend lange nasmaak.

Mooie Franse kazen, gestoofd wild met stoofperen, ook lekker bij rood vlees.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2015
Land Chili
Wijnstreek Maipo Valley
Wijngoed Viña Tarapacá
Druivensoort Carmenère
Smaak Stevig & Elegant
Opvoeding Eikenhouten vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 14%
Extra informatie

Details

De mooiste Carmeneredruiven van het perceel El Olivar worden eind april geoogst. Ze worden op roestvrijstalen vaten vergist en vervolgens 12 maanden gerijpt op kleine franse houten vaten.

Rond het jaar 1600 werden de eerste wijngaarden in Maipo Valley aangelegd, het nu meest vooraanstaande wijngebied van Chili. In 1874 richt Don Francisco de Rojas y Salamanca het wijnhuis “Viña de Rojas” op.

Don Francisco beplantte zijn wijngaarden uitsluitend met speciaal geselecteerde wijnstokken die hij uit Frankrijk importeerde. 
In 1932 verwierf Don Antonio Zavala de bodega en herdoopte het bedrijf “Zavala”.
Door echtscheiding kwam de wijngaard in bezit van mevrouw Zavala. Zij vernoemde de wijngaard naar haar advocaat en voormalig president van de Republiek Don Arturo Allesandri. Deze begenadigd advocaat droeg als bijnaam de Leeuw van Tarapacá. (Tarapacá is ook de naam van een stad in het noorden van Chili). Als dank voor het oplossen van alle problemen rondom haar scheiding is de wijngaard naar hem vernoemd: Vina Tarapacá Ex-Zavala.