Steenberg Sparkling Sauvignon Blanc Constantia

Nieuw

Steenberg Sparkling Sauvignon Blanc Constantia

Steenberg Sparkling Sauvignon Blanc Constantia
Mousserend / 75 cl / 12,5%
€ 15,95
  • Koop 12 voor € 14,62 per stuk. en bespaar 9%
OF

Made to be “fun, fruity and fresh”. De stuivende geur verwent je op een geurenmix van ananas, lychee, guave, verse appels, citroentjes, mango en passievrucht. Met zo’n uitnodigende neus verlang je naar de smaak. Hij trakteert je op tintellende frisheid met knapperige zuurtjes die de speelse tonen van ananas en passievrucht verlevendigt.


Subliem apéritief en heerlijk om mee te loungen.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Mousserend
Jaargang -
Land Zuid-Afrika
Wijnstreek Constantia
Wijngoed Steenberg
Druivensoort Sauvignon Blanc
Smaak Fris
Opvoeding Méth.Traditionnelle
Flesinhoud 75 cl
Alcohol percentage 12,5%
Extra informatie

Details

De druiven zijn afkomstig van verschillende, geselecteerde wijngaarden met een ondergrond van verweerd graniet. Ze worden met de hand geoogst wanneer de suikerwaardes in de druiven nog wat lager zijn en de zuurgraad hoger is. De druiventrossen worden net als in de Champagne in hun geheel zachtjes geperst om zo een verfijnde smaakstructuur in de wijn te verkrijgen. Na de eerste koele vergisting op tank, die circa drie weken duurt, volgt de tweede gisting op fles gedurende drie maanden, zo ontwikkelt de wijn zijn fijne bubbels. Om het hyperverse karakter van de wijn te laten ruiken en proeven volgt direct hierna het dégorgement en wordt het fijne gist middels dit proces uit de fles gehaald.

Steenberg is een wijnhuis met geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht. Steenberg maakt gebruik van de fameuze Méthode Cap Classique: de wijn wordt gemaakt volgens de traditionele methode.