Salentein Barrel Selection Chardonnay / Pinot Noir

ACTIE

Salentein Barrel Selection Chardonnay / Pinot Noir

Salentein Barrel Selection Chardonnay / Pinot Noir
Rode wijn / 75cl /

Normale prijs: € 89,70

Special Price € 69,95

OF
De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon gestart in 1997. Trendsetter in Argentijnse wijn en bij uitstek goed voor wijn van topkwaliteit.

De wijngaarden liggen in de Mendoza, in het hart van Alto Valle de Uco, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat hier uit grof gesteente, wat zorgt voor een perfecte water doorlaatbaarheid. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Deze combinatie van factoren komt de aroma ontwikkeling ten goede.

Voor de Barrel Selection wijnen wordt tijdens het vergistingsproces de techniek 'rack and return' toegepast. De schillen worden uit de wijn gezeefd en weer gemengd met het sap, zo vindt een goede extractie plaats en komen de smaken uit de druivenschilletjes in het sap terecht. Zodoende proef je naast mooie hout gelagerde smaken ook prachtig zacht fruit.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang Nee
Land Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Wijngoed Bodegas Salentein
Druivensoort Blend
Smaak Rijk & Smaakvol
Opvoeding Eikenhouten vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage Nee
Extra informatie

Details

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon gestart in 1997. Trendsetter in Argentijnse wijn en bij uitstek goed voor wijn van topkwaliteit. De wijngaarden liggen in de Mendoza, in het hart van Alto Valle de Uco, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat hier uit grof gesteente, wat zorgt voor een perfecte water doorlaatbaarheid. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Deze combinatie van factoren komt de aroma ontwikkeling ten goede. Voor de Barrel Selection wijnen wordt tijdens het vergistingsproces de techniek 'rack and return' toegepast. De schillen worden uit de wijn gezeefd en weer gemengd met het sap, zo vindt een goede extractie plaats en komen de smaken uit de druivenschilletjes in het sap terecht. Zodoende proef je naast mooie hout gelagerde smaken ook prachtig zacht fruit.