Ribafreixo Barrancôa Branco

Ribafreixo Barrancôa Branco

Ribafreixo Barrancôa Branco
Witte Wijn / 75cl / 12,5%
€ 8,95
OF
Elegante, sappige wijn met jeugdige aroma’s van tropisch fruit, citrus, een mooie mineraliteit en een ronde, maar uiterst frisse smaak.

Serveer op 10°Celsius als aperitief, bij gegrilde vis, visstoofpotjes, sushi en lichte Aziatische gerechten met kip, vis of groenten.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2015
Land Portugal
Wijnstreek Alentejo
Wijngoed Ribafreixo
Druivensoort Blend
Smaak Fris & Elegant
Opvoeding RVS vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12,5%
Extra informatie

Details

Vinificatie

De druiven worden gekoeld en na 12 uur zacht geperst. Vergisting vindt plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Na 2 à 3 maanden bâtonnage worden de uiteindelijke wijn geassembleerd en rijpt die nog enkele maanden in de koele kelders.

Wijngoed

In 2007 werd Ribafreixo Wines opgericht door een drietal vooruitstrevende, ambitieuze dromers. Mario Pinheiro (van Zuid-Afrikaanse afkomst), Nuno Bicó en de bekende wijnmaker Paolo Laureano vestigden hun nieuwe wijnhuis in Vidigueira, een van de acht subregio’s van de Zuidoost-Portugese wijnstreek Alentejo. Een wijnstreek met een eeuwenoude wijnbouwtraditie die teruggaat tot de Romeinen. De drie heren kochten er 28 losse, verlaten percelen en wisten in drie jaar tijd hun droom te verwezenlijken, door daar één coherent wijndomein van te maken van in totaal 282 hectare. De reeds bestaande wijngaarden worden grondig opgeknapt en de nieuwe, verbindende percelen beplant met louter Portugese druiven, waarvan sommige volstrekt lokaal. En nieuwe, modern uitgeruste wijnkelder opende in 2012. De focus ligt op de productie van witte kwaliteitswijnen van inheemse druivenrassen, maar ook de rode wijnen – eveneens van Portugese en lokale druiven – kunnen zich meten met de beste van Portugal.

Vidigueira is omringd door de Serra do Mendro, waardoor het gebied meer regenval heeft en koeler is dan de rest van Alentejo. Een perfect microklimaat voor wijnbouw en ook zeer geschikt voor de productie van witte wijnen met een fris karakter.