Montes Alpha Special Cuvée Cabernet Sauvignon

Montes Alpha Special Cuvée Cabernet Sauvignon

Montes Alpha Special Cuvée Cabernet Sauvignon
Rode wijn / 75cl / 14,5%
€ 19,95
OF

Prachtige Chileense Cabernet Sauvignon. Diep robijnrood van kleur met paarse tinten. De geur is intrigerend. Intens en elegant met een scala aan rijp rood en zwart fruit en specerijen (nootmuskaat, anijs en rode peper). Ook iets crème de cassis en tabaksblad. Overduidelijk Cabernet. In de mond rijk en krachtig van structuur, met volronde fijne tannines en een lange afdronk.


Zo’n fascinerende, krachtige wijn schenk je bij eten. In het weekend klassiek bij een mooi stuk rood vlees van de grill.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2015
Land Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Wijngoed Montes
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Smaak Stevig & Krachtig
Opvoeding Eikenhouten vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 14,5%
Extra informatie

Details

Montes is toonaangevend in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili.

In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.