MiP Made in Provence Blanc

ACTIE

MiP Made in Provence Blanc

MiP Made in Provence Blanc
Witte Wijn / 75cl / 13%

Normale prijs: € 13,95

Special Price € 12,95

OF
Deze wijn heeft een lichte kleur en dorstlessende geur- en smaakimpressies van citroen en groene appel. Van structuur is witte MIP Classic verleidelijk rijk en dorstlessend sappig met een aanhoudende afdronk.

Te serveren als aperitief en of bij gegrilde langoustines.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2018
Land Frankrijk
Wijnstreek Côtes de Provence
Wijngoed Guillaume & Virginie Philip
Druivensoort Vermentino
Smaak Rond & Fruitig
Opvoeding RVS vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13%
Extra informatie

Details

Na persing worden het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.

De wijnen van Domaine Sainte Lucie zijn bekroond bij talrijke concoursen, zoals het Concours Général Agricole in Parijs.

Dit familiebedrijf werd in 1979 opgericht door Michel Fabre. Het heeft een oppervlakte van in totaal 45 hectare en is gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de gemeente Puyloubier. Op de overwegend stenen ondergrond staan vooral syrah, grenache, cinsaut en rolle (vermentino). Sinds de intrede van de nieuwe generatie -zoon Aurélien en dochter Virginie met partner Guillaume- waait er een frisse wind. De werkwijze op het domein is compleet veranderd. Grote investeringen werden gedaan in de kelders en wijngaarden en er werden stappen gemaakt op het gebied van marketing. ‘Made in Provence’ zag het levenslicht. Moderne en technisch volmaakte wijnen, met behoud van authenticiteit. Inmiddels worden de wijngaarden uitgebreid met de aanplant van nieuwe rassen om het aanbod te kunnen variëren en zo in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.