Leeftijdscontrole 18 plus

Iedere bezoeker van onze webshop is verplicht om te bevestigen dat de koper 18 jaar of ouder is. Het doel is om voordat de koper producten heeft kunnen bekijken bewust duidelijk te maken dat alleen alcohol gekocht mag worden indien je 18 jaar of ouder bent. Dit leeftijdsverificatiesysteem is momenteel niet waterdicht. Immers iedereen kan aangeven (ook minderjarigen) dat men ouder dan 18 jaar is. De overheid zal daarom op niet al te lange termijn een leeftijdsverificatiesysteem maken waarmee het mogelijk wordt om op betrouwbare en eenduidige wijze de leeftijd van de consument vast te stellen. Zodra dit leeftijdsverificatiesysteem beschikbaar komt, dan zal ook Wijnhandel van Helden hierop overstappen.


Wat is de Alcoholwet?

De naam van de Drank- en Horecawet wijzigt vanaf 1 juli 2021 naar de Alcoholwet. De belangrijkste wijzigingen hierin zijn: een betere leeftijdscontrole, een verbod op prijsacties en sterk alcoholische drank mag online alleen nog verkocht worden door slijtersbedrijven.

Leeftijdscontrole levering PostNL
Ieder pakket die door Wijnhandel van Helden wordt verstuurd, wordt in het systeem van Flespakket aangegeven dat er door PostNL een leeftijdscheck van 18+ wordt uitgevoerd. De PostNL bezorger controleert vervolgens de leeftijd van de ontvanger aan de deur. De bezorger controleert de leeftijd op basis van het legitimatiebewijs van de ontvanger. Hij geeft het pakket alleen mee als de ontvanger voldoet aan de leeftijdseis.
Is de Leeftijdscheck 18+ niet gelukt omdat de ontvanger niet thuis was, of omdat de bezorger zijn leeftijd niet kon controleren? Dan neemt de bezorger het pakket weer mee terug. De zending wordt naar een PostNL locatie in de buurt gebracht, waar de ontvanger het binnen 1 week kan ophalen met een geldig legitimatiebewijs. Komt niemand het pakket ophalen? Dan wordt de zending retour verzonden. Blijkt de geadresseerde iemand jonger dan 18 jaar te zijn dan wordt ook in dit geval het pakket retour verzonden.