Donnaluce Poggio le Volpi
Rode wijn / 75cl / 13%
Tropisch fruit en aroma's van bloemen maken een onvergetelijke indruk. Een volle, goed gebalanceerde wijn met een aangename en intense afdronk.
Deze wijn is zeer veelzijdig. Allereerst is het een geweldig aperitief, maar ook goed te combineren met een voorgerecht van groenten of zeefruit. Tevens kunnen de Italiaanse pasta's, als spaghetti met peper en kaas en spaghetti zoals carbonara er prima bij.
Vergeet ook niet geroosterde of gekookte vis, sushi, sashimi en kipgerechten. Als afsluiter gaat ook geitenkaas geweldig met deze wijn!
Deze wijn is zeer veelzijdig. Allereerst is het een geweldig aperitief, maar ook goed te combineren met een voorgerecht van groenten of zeefruit. Tevens kunnen de Italiaanse pasta's, als spaghetti met peper en kaas en spaghetti zoals carbonara er prima bij.
Vergeet ook niet geroosterde of gekookte vis, sushi, sashimi en kipgerechten. Als afsluiter gaat ook geitenkaas geweldig met deze wijn!
- De Wijn
-
De Wijn
Wijnsoort Rode wijn Jaargang 2019 Land Italië Wijnstreek Lazio Wijngoed Epicuro Druivensoort Malvasia del Lazio, Greco & Chardonnay Smaak Vol, rond & fruitig Opvoeding Eikenhouten vaten Flesinhoud 75cl Alcohol percentage 13% - Extra informatie
-
Details
Poggio Le Volpi Donnaluce is een authentieke witte Italiaanse wijn. De druiven voor deze IGT uit Lazio komen in de streek rond Monteporzio Catone. De wijn wordt op de markt gebracht door het Italiaanse huis Poggio Le Volpi dat al jaren toonaangevend wijnen maakt in Lazio, het grote wijngebied rond Rome. De wijngaarden zijn gelegen in Monteporzio Catone, Lazio. Dit gebied valt onder de laatst benoemde appellatie Roma DOC. Het omvat een van de belangrijkste historische gebieden met oude wijntradities en de minerale ondergrond gevormd door de vulkaan Lazio. Deze wijn is gewijd aan Rome en zijn historische grootheid en het is een eerbetoon aan de rijkdom van het land. De Donnaluce wordt gemaakt uit een combinatie (blend) van drie druivenrassen, waarvan het belangrijkste deel bestaat uit twee typisch Italiaanse rassen, namelijk voor 60% uit Malvasia del Lazio en voor 30% uit Greco. Dit tweetal wordt voor 10% aangevuld met het internationale wijnras Chardonnay. Na de oogst worden de druiven modern gevinifieerd, waarna de wijn in de kelders van Poggio Le Volpi een traditionele rijping op eikenhouten vaten krijgt.