Donnaluce Poggio le Volpi

Donnaluce Poggio le Volpi

Donnaluce Poggio le Volpi
Rode wijn / 75cl / 13%
€ 18,95
OF
Tropisch fruit en aroma's van bloemen maken een onvergetelijke indruk. Een volle, goed gebalanceerde wijn met een aangename en intense afdronk.

Deze wijn is zeer veelzijdig. Allereerst is het een geweldig aperitief, maar ook goed te combineren met een voorgerecht van groenten of zeefruit. Tevens kunnen de Italiaanse pasta's, als spaghetti met peper en kaas en spaghetti zoals carbonara er prima bij.
Vergeet ook niet geroosterde of gekookte vis, sushi, sashimi en kipgerechten. Als afsluiter gaat ook geitenkaas geweldig met deze wijn!
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2019
Land Italië
Wijnstreek Lazio
Wijngoed Epicuro
Druivensoort Malvasia del Lazio, Greco & Chardonnay
Smaak Vol, rond & fruitig
Opvoeding Eikenhouten vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13%
Extra informatie

Details

Poggio Le Volpi Donnaluce is een authentieke witte Italiaanse wijn. De druiven voor deze IGT uit Lazio komen in de streek rond Monteporzio Catone. De wijn wordt op de markt gebracht door het Italiaanse huis Poggio Le Volpi dat al jaren toonaangevend wijnen maakt in Lazio, het grote wijngebied rond Rome. De wijngaarden zijn gelegen in Monteporzio Catone, Lazio. Dit gebied valt onder de laatst benoemde appellatie Roma DOC. Het omvat een van de belangrijkste historische gebieden met oude wijntradities en de minerale ondergrond gevormd door de vulkaan Lazio. Deze wijn is gewijd aan Rome en zijn historische grootheid en het is een eerbetoon aan de rijkdom van het land. De Donnaluce wordt gemaakt uit een combinatie (blend) van drie druivenrassen, waarvan het belangrijkste deel bestaat uit twee typisch Italiaanse rassen, namelijk voor 60% uit Malvasia del Lazio en voor 30% uit Greco. Dit tweetal wordt voor 10% aangevuld met het internationale wijnras Chardonnay. Na de oogst worden de druiven modern gevinifieerd, waarna de wijn in de kelders van Poggio Le Volpi een traditionele rijping op eikenhouten vaten krijgt.