Dom Rion Vosne-Romanée Village

Dom Rion Vosne-Romanée Village

Dom Rion Vosne-Romanée Village
Rode wijn / 75cl / 13,5%
€ 44,95
OF
Geuren van kersen en rozen, deze wijn wordt complex naarmate de wijn ouder wordt. Een aardse neus van bosgeuren en paddenstoelen. De tannines zijn discreet en consistent, maar altijd elegant.

Deze wijn combineert weergaloosmet wild subtiel gekruid, zoals duiven en kwartels. Aan het eind van de maaltijd zal het passen met fijne en delicate kazen.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2013
Land Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne, Vosne-Romanée
Wijngoed Domaine Daniel Rion & Fils
Druivensoort Pinot Noir
Smaak Rijk & Smaakvol
Opvoeding Barriques
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13,5%
Extra informatie

Details

Gestart in 1955 door Daniel Rion, dit landgoed(familiebedrijf) begon met slechts twee hectare wijngaarden gelegen in de gemeente Vosne Romanee, welke waren nagelaten door zijn grootvader. Aan het eind van de jaren zeventig stapte zijn zonen in het bedrijf, hierdoor werden nieuwe percelen/wijnstokken aangekocht. Een nieuwe wijnmakerij wordt gebouwd, met een grotere kelder en een proeflokaal. Het is vanaf dat moment dat het domaine een groot succes verkrijgt bij particuliere klanten. Sinds 1995 is Daniel gepensioneerd en verzorgen zijn zonen de wijngaarden en de wijnen.

Vandaag de dag bestaat het wijnhuis uit achttien hectare aan wijngaarden, in achttien verschillende appellations, in zes dorpen van de Côte des Nuits en de Hautes-Côtes: Premeaux, Nuits Saint Georges, Vosne Romanee, Chambolle Musigny, Vougeot en Marey-les-Fussey.