Delaire Graff Coastal Cuvée Sauvignon Blanc

ACTIE

Delaire Graff Coastal Cuvée Sauvignon Blanc

Delaire Graff Coastal Cuvée Sauvignon Blanc
Witte Wijn / 75 cl / 14%

Normale prijs: € 15,20

Special Price € 12,50

OF

Een levendige, stuivend frisse, bleekgele wijn met duidelijke invloeden van het koele zeeklimaat. Groene appel entropische indrukken van ananas en limoen.
Een heerlijk aperitief, maar in de combinatie met rauwe vis, schelp- en schaaldieren komt de veelzijdigheid van deze wijn pas echt boven.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2017
Land Zuid-Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Wijngoed Nee
Druivensoort Sauvignon Blanc
Smaak Fris & Elegant
Opvoeding RVS
Flesinhoud 75 cl
Alcohol percentage 14%
Extra informatie

Details

Gebied
Stellenbosch is in zowel historisch als kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied, dat zijn naam ontleent aan de stad Stellenbosch, is al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Bovendien is het de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut. De universiteit van Stellenbosch heeft namelijk als enige in Zuid-Afrika een aparte afdeling wijnbouw en oenologie. Wijnmakers die daar hun opleiding hebben gevolgd, behoren tot de meest succesvolle van het land.

Vinificatie
De ’s ochtends vroeg geplukte druiven worden direct na aankomst in de kelder geperst, waarna een vergisting gedurende drie weken bij twaalf graden Celcius volgt. Ongeveer 5% van het perssap vergist op houten vaten.

Klimaat/Terroir
De wijngaarden liggen tussen 300 en 500 meter boven de zeespiegel. Dit, in combinatie met de uitstekend watervasthoudende ondergrond en een verkoelende zeebries, schept dé perfectie condities voor wijnbouw.