D. Rion Clos Vougeot Grand Cru

D. Rion Clos Vougeot Grand Cru

D. Rion Clos Vougeot Grand Cru
Rode wijn / 75cl / 13,5%
€ 115,00
OF
Diep rood van kleur, deze wijn is harmonieus en elegant. Door het gebruik van 70% nieuwe vaten ontwikkelt de wijn zijn uitzonderlijke aromatische intensiteit, met rood en zwart fruit smaken, zoals kersen, bramen en zwarte bessen. Naar mate de wijn ouder wordt verschijnen de terroir tonen; smaken van vochtige aarde en muskus, maar met krachtige en vlezige tannines. Fenomenaal!

Verrukkelijk bij eendenborstfilet, gebraden fazant of gevulde kapoen, hert en divers roodvlees.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Rode wijn
Jaargang 2016
Land Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne, Vougeot
Wijngoed Domaine Daniel Rion & Fils
Druivensoort Pinot Noir
Smaak Rijk & Smaakvol
Opvoeding Barriques
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 13,5%
Extra informatie

Details

Gestart in 1955 door Daniel Rion, dit landgoed(familiebedrijf) begon met slechts twee hectare wijngaarden gelegen in de gemeente Vosne Romanee, welke waren nagelaten door zijn grootvader. Aan het eind van de jaren zeventig stapte zijn zonen in het bedrijf, hierdoor werden nieuwe percelen/wijnstokken aangekocht. Een nieuwe wijnmakerij wordt gebouwd, met een grotere kelder en een proeflokaal. Het is vanaf dat moment dat het domaine een groot succes verkrijgt bij particuliere klanten. Sinds 1995 is Daniel gepensioneerd en verzorgen zijn zonen de wijngaarden en de wijnen.

Vandaag de dag bestaat het wijnhuis uit achttien hectare aan wijngaarden, in achttien verschillende appellations, in zes dorpen van de Côte des Nuits en de Hautes-Côtes: Premeaux, Nuits Saint Georges, Vosne Romanee, Chambolle Musigny, Vougeot en Marey-les-Fussey.

De wijngaard

Zacht glooiende, gelegen in het bovenste gedeelte van de Clos Vougeot, dit perceel toont tegelijkertijd de kwaliteiten van uitzonderlijke bodem en van de druivensoort. De wijnstokken zijn 40 jaar oud.