Apostelhoeve Cuvée XII

Nieuw

Apostelhoeve Cuvée XII

Apostelhoeve Cuvée XII
Witte Wijn / 75cl / 12%
€ 13,95
OF

Het is een blend gemaakt van 40% Müller-Thurgau, 30% Auxerrois en 30% Pinot-Gris. De wijn heeft een brede geur met zowel exotisch fruit als ook wit en rood fruit. Daarnaast ook zijn kenmerkende florale toetsen. In zijn smaak ook hier een brede smaak beleving met concentratie en lengte.


Deze wijn laat zicht gastronomisch breed inzetten denk aan zowel visgerechten, salades, asperges, risotto, pasta’s, kalfsvlees en kazen.

De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2018
Land Nederland
Wijnstreek Limburg
Wijngoed Apostelhoeve
Druivensoort Blend
Smaak Rijk & Smaakvol
Opvoeding RVS vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12%
Extra informatie

Details

Een absolute top wijn uit de Nederlandse wijnbouw. Deze wijn is een blend gemaakt van 40% Müller-Thurgau, 30% Auxerrois en 30% Pinot-Gris. De wijn heeft een brede geur met zowel exotisch fruit als ook wit en rood fruit. Daarnaast ook zijn kenmerkende florale toetsen. In zijn smaak ook hier een brede smaak beleving met concentratie en lengte. Deze wijn laat zicht gastronomisch breed inzetten denk aan zowel visgerechten, salades, asperges, risotto, pasta’s, kalfsvlees en kazen. Deze wijn wordt op de Apostelhoeve sinds 2002.

De Nederlandse wijntraditie ontstond in de Romeinse tijd, maar maakte na de Middeleeuwen plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht. Op de Louwberg, één van Limburgs mooiste plekjes, troont Nederlands oudste wijndomein, De Apostelhoeve. Van ruim 8 hectare worden mooie, droge witte wijnen gemaakt van Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling en Pinot-Gris, en ook twee mousserende wijnen: Apostelhoeve Riesling Brut en Apostelhoeve Cuvée XII Brut. Apostelhoeve maakt gebruik van de allernieuwste technieken die bijdragen aan voortdurende perfectionering van de wijnen. Zo heeft het domein een computergestuurde pneumatische pers, roestvrijstalen vergistingstanks en een ultramoderne bottelmachine.