Apostelhoeve Cuvée XII

Nieuw

Apostelhoeve Cuvée XII

Apostelhoeve Cuvée XII
Witte Wijn / 75cl / 12%
€ 13,95
OF
De wijn is sterk aromatisch met tonen van perzik. Dankzij 7 gram restsuiker per liter heeft de wijn een rijke, volle smaak en is deze ook zeer geschikt aan tafel.

Ideale combinatie met coquilles. Ook de combinatie met witte asperges à la flamande is een aanrader. Dankzij het samenspel van zoet en zuur is de wijn als geen ander geschikt bij een salade met honing-mosterd dressing.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2017
Land Nederland
Wijnstreek Limburg
Wijngoed Apostelhoeve
Druivensoort Blend
Smaak Rijk & Smaakvol
Opvoeding RVS vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12%
Extra informatie

Details

De Nederlandse wijntraditie ontstond in de Romeinse tijd, maar maakte na de Middeleeuwen plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht. Op de Louwberg, één van Limburgs mooiste plekjes, troont Nederlands oudste wijndomein, De Apostelhoeve. Van ruim 8 hectare worden mooie, droge witte wijnen gemaakt van Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling en Pinot-Gris, en ook twee mousserende wijnen: Apostelhoeve Riesling Brut en Apostelhoeve Cuvée XII Brut. Apostelhoeve maakt gebruik van de allernieuwste technieken die bijdragen aan voortdurende perfectionering van de wijnen. Zo heeft het domein een computergestuurde pneumatische pers, roestvrijstalen vergistingstanks en een ultramoderne bottelmachine.