André Perret Condrieu Chery

André Perret Condrieu Chery

André Perret Condrieu Chery
Witte Wijn / 75cl / 12,5%
€ 59,50
OF
André Perret maakt de allermooiste Condrie wijnen. Goudgele kleur, elegantie met kracht.
Haar boeket van citrusvruchten, violet en perzik-abrikoos smaken geeft het een rijk en en smaakvol geheel. Beperkt verkrijgbaar

Bewaarpotentieel van deze wijn is 3 tot 10 jaar.
Het is het best gediend bij een temperatuur van 12-14 graden. Het wordt aanbevolen om deze wijn decanteren voor het serveren: de wijn zal dan uitingen van al haar karakter sneller prijsgeven. Gaat heel goed met foie gras, een mollige vetgemest kip met room of met zeevruchten, zoals kreeft en garnalen.
De Wijn

De Wijn

Wijnsoort Witte Wijn
Jaargang 2017
Land Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Wijngoed Domaine André Perret
Druivensoort Viognier
Smaak Rijk & Smaakvol
Opvoeding Houten vaten
Flesinhoud 75cl
Alcohol percentage 12,5%
Extra informatie

Details

Bij het dorpje Chavannay ligt het wijndomein van de altijd vrolijke André Perret. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw kreeg André de leiding over het familiedomein, dat toen slechts bestond uit een halve hectare wijngaard in Condrieu, een paar percelen met fruitbomen en wat geiten. Hij werd zo verliefd op zijn wijngaard, dat hij besloot zich alleen nog maar te wijden aan het maken van wijn. Hij deed zijn boomgaarden en geiten van de hand en kocht een tweetal schitterende percelen op de steile hellingen boven het dorp, te weten de Côteau Chéry en de Clos Chanson. Tevens kocht hij enkele wijngaarden in de nabijgelegen appellatie Saint-Joseph voor het maken van vooral rode wijn. Inmiddels beslaat het domein tien hectare en zijn z’n wijnen vermaard. De eenvoudigste Condrieu is een mix van verschillende percelen en fermenteert op tank en rijpt vervolgens op oude vaten. De Condrieu Clos Chanson wordt gemaakt van 40 jaar oude stokken viognier en fermenteert en rijpt op eiken vaten, waarvan 1/3 jaarlijks wordt vernieuwd.

De topcuvée ten slotte is de Condrieu Chéry, gemaakt van 50 jaar oude wijnstokken. Gisting en rijping vinden plaats op eiken barriques, waarvan de helft jaarlijks wordt vernieuwd. Ook de twee Saint-Joseph’s zijn de moeite waard. Met name de wijn die wordt gemaakt van de druiven afkomstig van de akker Les Grisières. De vinificatie is traditioneel en de wijn rijpt vervolgens ongeveer 18 maanden op eiken vaten, waarvan 1/3 jaarlijks wordt vernieuwd. Grote bewaarwijn!