Mooi donker kersenrood van kleur. Warm en aromatisch in de neus met zuivere nuances van getoast hout, zwart en rood fruit en een hint van specerijen. In de mond, vol, rond en mild, goed evenwicht tussen het rijpe fruit en de tannines van het hout, met een hint van zwoele vanille in de lange en aanhoudende afdronk.
Geroosterd of gebraden vlees, in het bijzonder lam. Eveneens aanbevolen bij vleesstoofschotels en (half)gerijpte harde Spaanse kazen.
- De Wijn
-
De Wijn
Wijnsoort Rode wijn Jaargang 2016 Land Spanje Wijnstreek Ribera del Duero Wijngoed Alejandro Fernández Druivensoort Tempranillo Smaak Stevig & Krachtig Opvoeding Eikenhouten vaten Flesinhoud 75 cl Alcohol percentage 14% - Extra informatie
-
Details
De trossen worden ontsteeld en de druiven worden vergist in RVS tanks. Dit gebeurt volledig natuurlijk bij 22-27°C, zonder toevoeging van externe gistcellen. Pas na de gisting worden de druiven geperst. De jonge wijn rust dan eerst 20 dagen in RVS tanks en wordt vervolgens overgeheveld naar nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout. De crianza verblijft 18 maanden op hout en 6 maanden op fles.
Alejandro Fernández is een man die zijn dromen op wijngebied tot werkelijkheid heeft gemaakt. Sinds 1972 heeft hij zijn eigen wijndomein in Ribera del Duero. Hij vocht tegen vastgeroeste wijnbouwpatronen, werd vaak voor gek verklaard, maar zette door. Nu bezit Pesquera meer dan 200 hectare aan topwijngaarden. Die liggen verspreid; sommige op kiezelachtige terrassen, andere op hoogvlaktes zoals de wijngaard Llano de Santiago, op 1000 meter boven de zeespiegel. Al deze percelen met hun eigen karakteristieken dragen bij aan de complexiteit van de wereldberoemde Pesquera-wijnen.